Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την έγκριση του πολυνομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων από την ελληνική Βουλή, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το νέο πακέτο βοήθειας καθώς και τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος, που κάνει λόγο για το γεγονός, ότι το πολυνομοσχέδιο, που πέρασε κατά πλειοψηφία με 153 «ναι» και 137 «όχι», έφερε και απώλειες για τον κυβερνητικό συνασπισμό

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο άνοιξε τον δρόμο για την καταβολή νέων δισεκατομμυρίων βοήθειας»

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο άνοιξε τον δρόμο για την καταβολή νέων δισεκατομμυρίων βοήθειας», αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt», επισημαίνοντας, ότι εγκρίθηκαν από την Βουλή οι νέες μεταρρυθμίσεις, που πρότεινε η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.GERMANIKOS TIPOS
Παράλληλα, όμως, η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι δύο μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού γύρισαν την πλάτη τους στον Έλληνα Πρωθυπουργό, αναφερόμενη στον Στάθη Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ, που δεν ψήφισαν υπέρ του πολυνομοσχεδίου.

«Φως και σκιές για την Κυβέρνηση Τσίπρα: Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πρόγραμμα λιτότητας με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά ο κυβερνητικός συνασπισμός, σημείωσε απώλειες»

«Φως και σκιές για την Κυβέρνηση Τσίπρα: Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πρόγραμμα λιτότητας με συνοπτικές διαδικασίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός, όμως, σημείωσε απώλειες», σημειώνει η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt». Η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε ακόμη μια δοκιμασία, εκτιμά η εφημερίδα, επισημαίνοντας, όμως, και τις απώλειες των δύο βουλευτών.
«Το Κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο μεταρρυθμίσεων του Τσίπρα», είναι ο τίτλος του περιοδικού «Der Spiegel», σχολιάζοντας, ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός μπορεί, πλέον, να αναπνεύσει, καθώς κατάφερε να περάσει τις μεταρρυθμίσεις από το Κοινοβούλιο.

«Οι δανειολήπτες, που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ενδέχεται να χάσουν τα σπίτια τους – Επιβλήθηκε και ειδικός φόρος στο ελληνικό κρασί»

Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» επισημαίνει, ότι βάσει των νέων μεταρρυθμίσεων, που υιοθετήθηκαν πλέον, οι δανειολήπτες, που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ενδέχεται να χάσουν τα σπίτια τους, ενώ προσθέτει, ότι επιβλήθηκε και ειδικός φόρος στο ελληνικό κρασί.
«Οι Έλληνες ενέκριναν το πακέτο λιτότητας», είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Bild», η οποία επισημαίνει ότι πλέον άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή της νέας δόσης βοήθειας στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, όμως, η εφημερίδα σχολιάζει, ότι μετά την καταψήφιση των νέων μεταρρυθμίσεων από τον Παναγούλη και τον Νικολόπουλο μειώθηκε η δύναμη του κυβερνητικού συνασπισμού. «Πλέον ο Τσίπρας διαθέτει πλειοψηφία δύο μόνον εδρών», σημειώνει στο άρθρο της.