Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Μετά το «ναυάγιο» του Eurogroup και το ωμό τελεσίγραφο των δανειστών μας, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», με ένα προκλητικότατο δημοσίευμα, βάζει στο στόχαστρό του την Ελλάδα και «πυροβολεί» ασύστολα, πλήρως ευθυγραμμισμένο με την πολιτική της Καγκελαρίου Μέρκελ και των ευρωπαίων εταίρων μας, δείχνοντας έτσι, ότι η ρήξη τους με την χώρα μας κλιμακώθηκε σε επικίνδυνο βαθμό.Spiegel
Με ένα άκρως δεικτικό δημοσίευμα για τους χειρισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, το γερμανικό περιοδικό, με το δημοσίευμά του, που έχει τίτλο «Επανάσταση προ των πυλών», κάνει λόγο για πολύ βαρύ κλίμα και σχολιάζει χαρακτηριστικά, ότι μπορεί η ελληνική πλευρά να διαθέτει ευγενή ιδανικά από την πλευρά της, ωστόσο η διαπραγματευτική τακτική, που ακολουθεί, είναι λάθος. «Δυστυχώς δεν ενεργεί ιστορικά, ενεργεί δειλά», γράφει ο αρθρογράφος.

«Αποζητούν το φθηνό χειροκρότημα των συμπατριωτών τους και λειτουργούν σαν παίκτες του πόκερ»

Και το δημοσίευμα συνεχίζει τα «χτυπήματα» σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι δύο άντρες, όχι μόνο αποζητούν το φθηνό χειροκρότημα των Ελλήνων συμπατριωτών τους, αλλά επιπροσθέτως λειτουργούν σαν παίκτες του πόκερ. Που δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι μπορούν να τα χάσουν όλα».
Το κείμενο καταπιάνεται και με τις «στυλιστικές» προτάσεις, που έχουν φέρει στο προσκήνιο οι δύο πολιτικοί, αναφέροντας χαρακτηριστικα: «Αλέξης και Γιάννης γράφουν την δική τους ιστορία ως επαναστάτες, που θέλουν να καθιερώσουν το δερμάτινο μπουφάν και το ανοιχτό πουκάμισο…».