-Οι»Πράσινοι» υποστηρίζουν, με αφορμή το σχέδιο για «προσωρινό Grexit», ότι ο κ. Σόϊμπλε έπληξε το δικαίωμα πληροφόρησης και σύμπραξης του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, το οποίο ο Γεμανός Υπουργός Οικονομικών δεν είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις προθέσεις του.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Προσφυγή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εναντίον του κυβερνητικού συνασπισμού, με αφορμή το σχέδιο για «προσωρινό Grexit», το οποίο παρουσίασε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε τον περασμένο Ιούλιο, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Πρασίνων», υποστηρίζοντας, ότι ο κ. Σόϊμπλε έπληξε το δικαίωμα πληροφόρησης και σύμπραξης του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, το οποίο ο Γεμανός Υπουργός Οικονομικών δεν είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις προθέσεις του.
Οπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των «Πρασίνων» για την ευρωπαϊκή πολιτική, Μανουέλ Σάρατσιν, οι βουλευτές έμαθαν για τα σχέδια του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών από τον Τύπο, ενώ η Κυβέρνηση αρνιόταν για ημέρες να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Οι Γερμανοί «Πράσινοι» κατηγορούν τον κ. Σόϊμπλε για «αλαζονική συμπεριφορά» έναντι του Κοινοβουλίου για το γεγονός, ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα, για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση

«Οι βουλευτές δεν είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε αυτή την συζήτηση – και μάλιστα σε μια κατάσταση κρίσης, όπου διακυβευόταν το μέλλον της Ευρώπης», δηλώνει ο βουλευτής των «Πρασίνων».OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο κ. Σάρατσιν και ο εκπρόσωπος του κόμματος για τα δημοσιονομικά, Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, οι οποίοι έχουν καταθέσει την προσφυγή, κατηγορούν τον κ. Σόϊμπλε για «αλαζονική συμπεριφορά» έναντι του Κοινοβουλίου, όχι τόσο για το περιεχόμενο της πρότασης, αλλά κυρίως για το γεγονός, ότι δεν ενημέρωσε, όπως ορίζει το Σύνταγμα, εγκαίρως την Βουλή για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση.