Του κόσμου την επόμενη δεκαετία!

– Λόγω της αύξησης του πλούτου στην Ασία, ο αριθμός των ανθρώπων, που θα κατέχουν κεφάλαιο από 30 εκατομμύρια δολάρια και πάνω, αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το 2026 κατά 43%!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση «Knight Frank Wealth Report», ραγδαία αύξηση θα παρουσιάσει ο αριθμός των «πάρα πολύ πλούσιων» ανθρώπων του κόσμου την επόμενη δεκαετία, λόγω της αύξησης του πλούτου στην Ασία.

Ο αριθμός των ανθρώπων, που θα κατέχουν κεφάλαιο από 30 εκατομμύρια δολάρια και πάνω, αναμένεται να αυξηθεί κατά 43% μέσα στην επόμενη δεκαετία, κατά πολύ περισσότερο, δηλαδή, από όσο θα αυξηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός την ίδια περίοδο.

Η έκθεση «Knight Frank Wealth Report», που βασίζεται σε έρευνα της “New World Wealth”, προβλέπει, ότι ο «υπερ-πλούσιος» πληθυσμός της Ασίας θα διπλασιαστεί μέχρι το 2026, όταν θα είναι περισσότερο από 88.000 άτομα. Στην Κίνα και και την Ινδία, μάλιστα, αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 140% και 150% αντίστοιχα!

Ρεκόρ στην ποσοστιαία αύξηση των πλουσίων παρατηρείται ήδη στο Βιετνάμ, που αναμένεται να έχει έως το 2026, 170% περισσότερους πάρα πολύ πλούσιους πολίτες, απ’ ότι σήμερα!

Ειδικά για την Κίνα, αν και γενικά η οικονομία της αναμένεται να μειώσει σταδιακά τους ρυθμούς ανάπτυξης, ορισμένοι τομείς όπως είναι η τεχνολογία, τα μίντια, η διασκέδαση και η φροντίδα υγείας, αναμένεται να διαφοροποιηθούν και να «παράγουν» έτσι μεγάλο αριθμό πολύ πλούσιων ανθρώπων.

Ωστόσο, το «ρεκόρ» στην ποσοστιαία αύξηση των πλουσίων παρατηρείται ήδη στο Βιετνάμ, που αναμένεται να έχει έως το 2026, 170% περισσότερους πάρα πολύ πλούσιους πολίτες.

Σημαντική η αύξηση αναμένεται και στην Βόρεια Αμερική, με ποσοστό 31%, κάτι που σημαίνει, πως το 2026 οι πολίτες με περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων θα είναι σχεδόν 96.000. Ειδικά ο Καναδάς, θα σημειώσει αύξηση 50%, ως αντικατοπτρισμό της συνεχούς ανάπτυξης και της «ασφάλειας» απέναντι σε πολιτικές αναταραχές.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι πάρα πολύ πλούσιοι επενδύουν τα χρήματά τους κατά μέσον όρο σε ποσοστό 24% σε ακίνητα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά η πρώτη και η δεύτερη κατοικία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ