Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤAP τοποθετεί την χώρα μας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, καθώς θα μεταφέρει από το 2020 αζέρικο φυσικό αέριο, μέσω Ελλάδας, και χωρών της Αδριατικής, προς την κεντρική Ευρώπη.

-Ολοκληρώθηκε ήδη περισσότερο από το 50% του έργου επί ελληνικού εδάφους, καθώς εγκαταστάθηκαν  σωλήνες μήκους433 χιλιομέτρων, από τα 550 χιλιόμετρα, που θα είναι το συνολικό μήκος του αγωγού στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με ανώτερα διοικητικά στελέχη της εταιρείας κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline ή Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου), ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στα έργα εγκατάστασης του αγωγού στην χώρα μας φθάνει σήμερα τις 3.500!
Εκτός των εργαζομένων αυτών, που έχουν διάφορες ειδικότητες, υπάρχουν και 400 αρχαιολόγοι, που απασχολούνται στα έργα, ακολουθώντας βήμα-
βήμα τις εργασίες ανασκαφών για την τοποθέτηση των σωλήνων μεταφοράς του φυσικού αερίου, για το ενδεχόμενο ανεύρεσης αρχαίων μνημείων και αντικειμένων.
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤAP τοποθετεί την χώρα μας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, καθώς θα μεταφέρει από το 2020 αζέρικο φυσικό αέριο, μέσω Ελλάδας, και χωρών της Αδριατικής, προς την κεντρική Ευρώπη. Ουσιαστικά, πρόκειται για το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο, στο οποίο συμμετέχει η χώρα μας, του οποίου οι εργασίες,
18 μήνες μετά την έναρξη της κατασκευής του,  καλύπτουν ήδη επιφάνεια 433 χιλιομέτρων από τα 550 χιλιόμετρα που είναι το συνολικό μήκος του αγωγού επί ελληνικού εδάφους.
Σύμφωνα με τα στελέχη του TAP, έχει ήδη κατασκευαστεί πάνω από το 50% του συνολικού έργου, ενώ έχει ήδη παραδοθεί και διανεμηθεί το 90% των σωλήνων, ενώ το υπόλοιπο 10% αναμένεται να φθάσει πολύ σύντομα στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ