Σε ριζικές αλλαγές ανανέωσης, αναφορικά με τα πρόσωπα, που στελεχώνουν νευραλγικές θεσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος

– Αντικαταστάθηκαν στενοί συνεργάτες του Πατριάρχη σε σημαντικές διοικητικές θέσεις, όπως στην Αρχιγραμματεία, την Πρωτοσυγκελλία και την Αρχιδιακονία!

Όπως έγινε γνωστό από σχετικη δημοσίευση σε ενημερωτική ιστοσελίδα, που πρόσκειται στο Φανάρι, σε ριζικές αλλαγές σε νευραλγικές διοικητικές θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.Βαρθολομαίος!
Ο κ. Βαρθολομαίος αντικατέστησε μια σειρά από στενούς του συνεργάτες σε νευραλγικές θέσεις, όπως στην Αρχιγραμματεία, την Πρωτοσυγκελλία και την Αρχιδιακονία.
Συγκεκριμένα, την θέση του Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που κατείχε μέχρι σήμερα ο Μητροπολίτης Σμύρνης, κ. Βαρθολομαίος, ανέλαβε ο μέχρι σήμερα Υπογραμματεύς, Διάκονος Πανοσιολ. Ιωακείμ Μπίλης. Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού Θρόνου, στην θέση του Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, κ. Στεφάνου, αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Μέγας Αρχιδιάκονος, Πανοσιολογιώτατος Ανδρέας Σοφιανόπουλος, ο οποίος μέχρι την εις πρεσβύτερον χειροτονία του θα ασκεί τα καθήκοντά του ως Πρωτοσυγκελλεύων.
Μέγας Αρχιδιάκονος αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Δευτερεύων Θεόδωρος Μεϊμάρης.
Σε Δευτερεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων προάγεται ο μέχρι σήμερα Τριτεύων Πανοσιολ. Νήφων Τσιμαλής.
Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου αναλαμβάνει ο Διάκονος, Παϊσιος Κοκκινάκης, ενώ,
τέλος ο διάκονος Γρηγόριος Φραγκάκης αναλαμβάνει την θέση του Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.