-Η Γερμανίδα Καγκελάριος “θωπεύει” την Τουρκία και διαβεβαιώνει, ότι θα εκταμιευθούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει την Τουρκία στο προσφυγικό.
-Μέγιστο πρόβλημα και για την ελληνική εθνική ασφάλεια η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους στην ΕΕ.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την άμεση κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους εντός της ζώνης της Συνθήκης Σένγκεν εξήγγειλε, ότι προωθεί η Γερμανία, δημιουργώντας έτσι εύλογα ερωτηματικά σε εταίρους της μέσα στην ΕΕ, αλλά και επιπλέον προβλήματα ασφαλείας σε ολόκληρη την ΕΕ.
Η απόφαση αυτή της Γερμανίας θέτει σε έναν επιπλέον κίνδυνο και την ελληνική εθνική ασφάλεια, αφού στο εξής, εάν εφαρμοστεί η γερμανική αυτή εξαγγελία, όλοι οι Τούρκοι πράκτορες και προπαγανδιστές θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς κανέναν έλεγχο.
Στην συνάντηση, που είχαν στο Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσαν συγκεκριμένα, ότι θα επιδιώξουν την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου “για τους Τούρκους πολίτες, που θέλουν να μεταβούν στον χώρο της Συνθήκης του Σένγκεν έως τον Οκτώβριο”.

Η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους θα αποτελέσει μέγιστο πρόβλημα για την ελληνική εθνική ασφάλεια, καθώς θα μπορούν να “αλωνίζουν” ελεύθερα στην Θράκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναλαμβάνοντας ρόλο “προστάτη” και “οργανωτή” διεκδίκησης“ δικαιωμάτων των μεταναστών

Σύμφωνα με επισημάνσεις ειδικών αναλυτών, αυτό θα επηρεάσει άμεσα και την χώρα μας, αφού κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μέγιστο πρόβλημα για την ελληνική ασφάλεια, καθώς, ειδικά στην Θράκη, οι Τούρκοι θα μπορούν να “αλωνίζουν” ελεύθερα. Αλλά και στην υπόλοιπη χώρα μας οι Τούρκοι θα είναι ικανοί να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στους λαθρομετανάστες, που στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, και να αναλαμβάνουν ρόλο “προστάτη” και “οργανωτή” διεκδίκησης“ δικαιωμάτων.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Η Καγκελάριος και ο Πρωθυπουργός υπογράμμισαν την δέσμευσή τους να προωθήσουν σημαντικά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επιδίωξη την άρση της υποχρέωσης έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους πολίτες στον χώρο της Συνθήκης Σένγκεν έως τον Οκτώβριο του 2016» τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση. «Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την σύνδεση μεταξύ της απελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου και μιας αποτελεσματικής συμφωνίας επανεισδοχής των μεταναστών, που επαναπροωθούνται στα σύνορα της Ευρώπης, όπως προβλέπει η Συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ και την Τουρκία στην Σύνοδο Κορυφής, που διεξήχθη στα τέλη Νοεμβρίου του 2015».

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος “θωπεύει” την Τουρκία, αναφέροντας, ότι η χώρα αυτή θα μπορούσε να παίξει «έναν ρόλο κλειδί» στην επίλυση της προσφυγικής και λαθρομεταναστευτικής κρίσης, παραβλέποντας, όμως, ότι η Τουρκία είναι αυτή, η οποία τις προκάλεσε»

Όπως παρατηρούν οι ίδιοι αναλυτές, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου και Υπουργοί των Κυβερνήσεών τους συμμετείχαν σε αυτές τις γερμανο-τουρκικές διαβουλεύσεις, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος συνέχισε να “θωπεύει” την Τουρκία, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι η χώρα αυτή θα μπορούσε να παίξει «έναν ρόλο κλειδί» στην επίλυση της προσφυγικής και λαθρομεταναστευτικής κρίσης, παραβλέποντας, όμως, το γεγονός, ότι ηΤουρκία είναι αυτή, η οποία και τις προκάλεσε και τώρα καλείται να συμβάλει στην…λύση τους!
Συγκεκριμένα, η Γερμανία και η Τουρκία υιοθέτησαν κατά τις επαφές μεταξύ των δύο ηγετών ένα κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο επισημαίνεται, ότι «η τουρκική Κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων» όπως δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, που παρεχώρησε μαζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό στο Βερολίνο.
Από την πλευρά του ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπογράμμισε, ότι « η χώρα του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να περιορίσει τις ροές λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος διαβεβαίωσε εκ νέου, ότι θα εκταμιευθούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει την Τουρκία, προκειμένου αυτή να στηρίξει τους 2,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, που βρίσκονται στο έδαφός της

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε, ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική «των ανοικτών συνόρων» για τους πρόσφυγες, που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από την εμφύλια σύρραξη στην Συρία.
«Οι δύο Κυβερνήσεις θεωρούν την παράνομη μετανάστευση στην περιοχή μια απειλή για την σταθερότητα σε περιφερειακό επίπεδο, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επείγουσες διαδικασίες» σύμφωνα με το γερμανοτουρκικό κείμενο, όπου σημειώνεται η αναγκαιότητα να «μοιραστεί το βάρος».
Η Τουρκία, εξάλλου, υποσχέθηκε εκ νέου «να διαφυλάξει τα σύνορά της», ενώ η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε, ότι «η Άγκυρα έκανε τα πρώτα βήματα για να διασφαλίσει μια ομαλότερη διαδικασία σχετικά με τις μεταναστεύσεις».
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, άλλωστε, διαβεβαίωσε εκ νέου, ότι θα εκταμιευθούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει την Τουρκία να στηρίξει τους 2,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, που βρίσκονται στο έδαφός της. Επανέλαβε, επιπλέον, την θέση της υπέρ των «νόμιμων ποσοστώσεων των προσφύγων με προορισμό την Ευρώπη» από την Τουρκία.