Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. εξήρε το ρόλο και το έργο της Ένωσης υπογραμμίζοντας πως αποτελεί έναν θεσμό που ισχύει από το 1996. «Κι εδώ η λέξη, –όπως τόνισε ο κ. Τασούλας- το ρήμα «ισχύει» έχει όλη την έννοια της ετυμολογικής σημασίας της, που σημαίνει ότι είναι ισχυρός, δεν υφίσταται απλώς. Γιατί πολλά πράγματα που δημιουργούμε υφίστανται αλλά δεν έχουν δύναμη, δεν έχουν ορμή, δεν έχουν προοπτική. Αυτός ο θεσμός που ενώνει υπό τη σκέπη του και υπό τη σκέπη της Βουλής των Ελλήνων, της κοιτίδας σας, όλους τους κοινοβουλευτικούς 31 χωρών του κόσμου, επιτελεί ένα συναρπαστικό σκοπό, την αλληλοκατανόηση όλου του Ελληνισμού της Διασποράς, την προώθηση των πολιτιστικών και ιδεολογικών αξιών του Ελληνισμού και τη συμπαράσταση σε υψηλές διπλωματικές επιδιώξεις που η χώρα μας κατά καιρούς έχει».

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίτευξη ενός εξ αυτών των στόχων «δηλαδή το να μπορούν οι απόδημοι Έλληνες να έχουν γνώμη για τα εν Ελλάδι πολιτικά πράγματα, που επιτεύχθηκε εντελώς πρόσφατα, με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι μια ιδεώδης εξέλιξη ως προς το εύρος όσων δικαιούνται να ψηφίζουν», είπε, «αλλά είναι ένα θετικό σημαντικό πρώτο βήμα, που ξαναφέρνει σε επαφή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού με τη μητέρα πατρίδα, γιατί έχουν πλέον λόγο για όσα συμβαίνουν σε αυτήν». Και στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Τασούλας εξέφρασε την αισιοδοξία πως η Πα.Δ.Ε.Ε με την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων «θα συνεχίσει να επιτυγχάνει και άλλους από τους υψηλούς στόχους υπέρ των συμφερόντων του οικουμενικού Ελληνισμού, της Ελλάδος, του πολιτισμού μας και όλων εκείνων των αξιών που η Ελλάδα διέδωσε σε όλον τον κόσμο και σήμερα δεσπόζουν σε όλες τις πολιτισμένες και προηγμένες χώρες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε κ. Peter Katsambanis αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον Κ. Τασούλα αλλά και συνολικά τη Βουλή των Ελλήνων για την υποστήριξη που παρέχει στην Ένωση από την ίδρυσή της έως και σήμερα, ανέφερε πως «στο πρόσωπο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε. βλέπουμε μια άλλη άποψη του Ελληνισμού της διασποράς. Βλέπουμε άτομα που δεν πήγαν μόνο να επιβιώσουν σε άλλες πατρίδες αλλά βγήκαν εκλεγμένοι από τους πολίτες αυτών των χωρών ως αντιπρόσωποί τους. Είναι σπουδαίο. Δείχνει την επιρροή του Έλληνα όπου και να πάει», καταλήγοντας πως «σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να προωθήσουμε σε αυτές τις 31 χώρες όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα του 2020, αλλά και που θα γίνουν του χρόνου, με την επέτειο από την επανάσταση του 1821. ‘Έχουμε μια θαυμάσια ευκαιρία να συνεργαστούμε διακοινοβουλευτικώς μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και όλων των Κοινοβουλίων που αντιπροσωπεύουμε, και να δείξουμε αυτήν την εικόνα στο ευρύτερο κοινό, να αναδείξουμε τη νέα εικόνα της Ελλάδας. Μια Ελλάδα που μπορεί, μια Ελλάδα που προχωρεί, και μια Ελλάδα που προωθεί την ιδέα του Ελληνισμού που αποτελεί μια παγκόσμια ιδέα».

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, παραβρέθηκαν επίσης o Ά Αντιπρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε. κ. Leonidas Raptakis, η Β΄ Αντιπρόεδρος κυρία Effie Triantafilopoulos, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ.  Steve Georganas, Vangelis Haritatos, Labi Kousoulis, Stephan Pappas, τα αναπληρωματικά μέλη κυρίες Alexandre Demetriades και Eleni Petinos, καθώς και ο επίτιμος Γενικός Γραμματέας κ. John Pandazopoulos.

 Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού – Ικανοποίηση για την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού

 

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού*, είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος εφαρμογής του νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού για την ψήφιση του οποίου τόσο ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ βουλευτής Δυτικής Αυστραλίας κ. Π. Κατσαμπάνης, όσο και οι λοιποί ελληνικής καταγωγής βουλευτές, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, επισημαίνοντας ότι έγινε ένα πρώτο μεγάλο βήμα, καθώς υλοποιείται η υπόσχεση που τους είχε δώσει προεκλογικά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τους βουλευτές πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα, ειδικά στη σημερινή εποχή που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την προκλητικότητα της Τουρκίας η οποία παραβιάζει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα ήταν άσχημο την ώρα που οι Τούρκοι απειλούν, εμείς ως Kοινοβούλιο να εμφανιζόμασταν να μη μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Και τόνισε ότι ο ελληνισμός πρέπει να είναι ενωμένος για να μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

——

 

*Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες στην καταγωγή εκλεγμένους σε κοινοβούλια μη ελληνόφωνων χωρών.

 Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού δημιουργήθηκε άτυπα τον Αύγουστο του 1996 στην Αθήνα από μια αντιπροσωπεία εκλεγμένων βουλευτών ελληνικής καταγωγής σε μη-Ελληνόφωνες χώρες από όλο τον κόσμο. Όμως, νομική υπόσταση ως σωματείο απέκτησε μόλις τον Ιούνιο του 2005. Τότε ιδρύθηκε επίσημα και έλαβε την επωνυμία «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΠΑΔΕΕ)».

Σήμερα έχει περίπου 170 εβδομήντα μέλη εκλεγμένα σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε 24 χώρες ανά τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ