– «Αυξάνεται συνεχώς ο κίνδυνος πρόκλησης ανίατων ασθενειών από τα υπάρχοντα αντιβιοτικά, που μπορεί να εξελιχθούν στην κύρια αιτία θανάτου, πριν από τις καρδιολογικές ασθένειες ή τον καρκίνο!
-Περίπου 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ανθεκτικές λοιμώξεις σε όλο τον κόσμο!

Για τους κινδύνους, που προκαλεί η συνεχώς αυξανόμενη αντίσταση των ιών και γενικά των μικροβίων στα αντιβιοτικά, προειδοποιούν την Ανθρωπότητα ειδικοί επιστήμονες, που συγκεντρώθηκαν στο Ναϊρόμπι, στο πλαίσιο της Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον!
Ο ΟΗΕ προειδοποίησε για τους κινδύνους, που προκαλεί η αύξηση της αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά, που ευνοείται από την απόρριψη στο περιβάλλον φαρμάκων και ορισμένων χημικών προϊόντων, η οποία αποτελεί μια μεγάλη απειλή για την υγεία.
Αν η τάση αυτή συνεχιστεί, θα αυξηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ανίατων ασθενειών από τα υπάρχοντα αντιβιοτικά κατά την διάρκεια ανώδυνων δραστηριοτήτων, όπως είναι π.χ.το κολύμπι στην θάλασσα, προειδοποιούν την παγκόσμια κοινότητα οι ειδικοί από το Ναϊρόμπι, στο πλαίσιο της Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον.
Σε έκθεση, που δημοσιεύθηκε με τίτλο «Σύνορα 2017», οι ειδικοί επισημαίνουν, πως «η απόρριψη στο περιβάλλον αντιμικροβιακών χημικών ενώσεων, που προέρχονται από τα νοικοκυριά, τα νοσοκομεία και φαρμακευτικά ιδρύματα, καθώς και από την αγροτική δραστηριότητα, ευνοούν την βακτηριακή ανάπτυξη και την εμφάνιση πιο ανθεκτικών στελεχών»!

Περίπου 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ανθεκτικές λοιμώξεις σε όλο τον κόσμο, ενώ οι παθολογίες, που ανθίστανται στα αντιβιοτικά, μπορεί να σκοτώσουν έως και 10 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2050, αποτελώντας την κύρια αιτία θανάτου, πριν από τις καρδιολογικές ασθένειες ή τον καρκίνο!

«Η προειδοποίηση, που περιέχεται σε αυτή την έκθεση, είναι πραγματικά τρομακτική, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη ισχυρών υπερβακτηρίων, λόγω της άγνοιας και της αμέλειάς μας», δήλωσε ο Έρικ Σόλχαϊμ, διευθυντής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το περιβάλλον (PNUE).
«Οι έρευνες έχουν ήδη συνδέσει την ακατάλληλη χρήση των αντιβιοτικών στον άνθρωπο και στην γεωργία, στην διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών με την εμφάνιση μιας αυξανόμενης αντίδρασης στα βακτήρια, αλλά ο ρόλος του περιβάλλοντος και της μόλυνσης είχε θεωρηθεί πολύ μικρής σημασίας», σημείωσε.
Η αντίσταση στα αντιβιοτικά αποτελεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα για τους διεθνείς οργανισμούς υγείας. Σε παγκόσμια κλίμακα, περίπου 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ανθεκτικές λοιμώξεις.
Έκθεση, που δημοσιεύθηκε το 2014, προειδοποιούσε, πως οι παθολογίες, που ανθίστανται στα αντιβιοτικά, μπορεί να σκοτώσουν έως και 10 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2050, αποτελώντας την κύρια αιτία θανάτου, πριν από τις καρδιολογικές ασθένειες ή τον καρκίνο. Το σωρευτικό οικονομικό κόστος τους εκτιμάται στα 100.000 δισεκατομμύρια δολάρια.