Επαναδιατυπώθηκε η δέσμευση των ηγετών των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου να «αντιμετωπίσουν συλλογικά» τις απειλές στην παγκόσμια οικονομία και την διεθνή σταθερότητα!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Όχι» στο Brexit, «ναι» στην προσφυγική πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, «ναι» στην οικονομική ενίσχυση του Ιράκ, αλλά και «ναι» σε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αποφάσισε η Σύνοδος των ηγετων των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου, γνωστή ως G7.
Συζητώντας για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, την τρομοκρατία και το προσφυγικό στην Σύνοδό τους, που διεξάγεται στην Ίσε Τζίμα της Ιαπωνίας, οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη (G7) συμφώνησαν στα συμπεράσματα αυτά, βάζοντας έτσι τους στόχους της πολιτικής, που θα ακολουθήσουν.
Στα πλαίσια της Συνόδου αυτής επισκέπτεται την Ιαπωνία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μαζί με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό, Σίνζο Αμπε, μετέβησαν στην Χιροσίμα, όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος πραγματοποίησε μία ιστορική επίσκεψη.

«Έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα συνιστούσε σοβαρή απειλή στην παγκόσμια ανάπτυξη, αντιστρέφοντας την τάση προς ενισχυμένο διεθνές εμπόριο, επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας»

Οι ηγέτες του G7 εξέφρασαν την πρόθεση να ενισχύσουν οικονομικά το Ιράκ για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, με το ποσό των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η τρομοκρατία, ο εξτρεμισμός και το προσφυγικό είναι παγκόσμιες απειλές, τόνισαν οι ηγέτες του G7, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε «περαιτέρω περιοριστικά μέτρα» σε βάρος της Ρωσίας στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης.
Η διακήρυξη της G7 από την Σύνοδο στην Ίσε Τζίμα κινείται σε γενικό πλαίσιο και επαναδιατυπώνεται η δέσμευση των ηγετών να «αντιμετωπίσουν συλλογικά» τις απειλές στην παγκόσμια οικονομία και την διεθνή σταθερότητα.
Ωστόσο, το κείμενο έκανε συγκεκριμένη αναφορά στο ενδεχόμενο Brexit, ενώ απομένει λιγότερο διάστημα από έναν μήνα, πριν το βρετανικό δημοψήφισμα: «Έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα συνιστούσε σοβαρή απειλή στην παγκόσμια ανάπτυξη, αντιστρέφοντας την τάση προς ενισχυμένο διεθνές εμπόριο, επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας» ανέφερε η διακήρυξη των ηγετων της Συνόδου G7 .

300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ