Πάνω από 100 δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποί τους, αναμένεται να συμμετάσχουν φέτος στην έβδομη ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ), ενώ ενισχυμένο είναι το ενδιαφέρον συμμετοχής φορέων της ελληνικής αυτοδιοίκησης και των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα για την ελληνογερμανική συνεργασία

Επτά χρόνια αγαστής ελληνογερμανικής συνεργασίας και φιλίας αποτελούν το εχέγγυο της έβδομης ετήσιας Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) στο Sindelfingen της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Η ιστορία αυτής της συνεργασίας, που βήμα-βήμα ενδυνάμωσε την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, βασίστηκε στις κοινές αξίες και τα κοινά οράματα Ελλήνων και Γερμανών. Αναλυτικότερα, η ΕΓΣ δραστηριοποιήθηκε μέσα στα παρακάτω πλαίσια:

ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΟΙ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΙ ΛΙΘΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μέσα στα τελευταία επτά χρόνια δημιουργήθηκε ένα δυναμικό  δίκτυο Δήμων και Περιφερειών, που σήμερα αριθμεί περίπου 60 συνεργασίες. Οι δύο χώρες συνεργάστηκαν άοκνα για την ανάκαμψη της οικονομίας στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τους δημότες και τις καθημερινές τους ανάγκες.  Εγκαινιάστηκαν νέες αγορές και καινοτόμες μέθοδοι προώθησης προϊόντων, ενώ στις δύσκολες ώρες – όπως κατά την προσφυγική κρίση – οι δύο λαοί, Έλληνες και Γερμανοί, στάθηκαν αλληλέγγυοι.

Οι σοβαρές προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία μιας νέας δυναμικής στην τοπική οικονομία της Ελλάδας θα αντικατοπτρίζονται στα θέματα της διάσκεψης που προγραμματίζεται για τις 9 – 11 Νοεμβρίου 2017

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Οι νέοι Έλληνες και Γερμανοί βρήκαν πολλές ευκαιρίες να οικοδομήσουν το μέλλον τους, μέσω της διττής εκπαίδευσης, των εξειδικευμένων επαγγελματικών σεμιναρίων, αλλά και με τις πολιτιστικές ανταλλαγές. Την ίδια ώρα, η καθημερινότητα των πολιτών βελτιώνεται μέρα με την μέρα με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα ενεργειακής επάρκειας και κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης απορριμμάτων, νέων μεθόδων φωτισμού των δημοσίων χώρων.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Τώρα οι Έλληνες που εργάστηκαν στη Γερμανία έχουν υποστήριξη και καθοδήγηση σχετικά με την έκδοση των συντάξεων που δικαιούνται. Ελληνικοί Δήμοι και Κοινότητες απολαμβάνουν τις πρακτικές  δωρεές των Γερμανών ομολόγων τους , όπως είναι τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα. Νέες διαστάσεις στην ανάπτυξη του τουρισμού – όπως ο περιπατητικός ή ο ιατρικός τουρισμός – προσφέρουν το έδαφος για καλύτερες, πιο ποιοτικές εμπειρίες μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών.

Πάνω από 100 δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποί τους, αναμένεται να συμμετάσχουν φέτος στην έβδομη ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ), ενώ ενισχυμένο είναι το ενδιαφέρον συμμετοχής  φορέων της ελληνικής αυτοδιοίκησης και των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα για την ελληνογερμανική συνεργασία.

Οι σοβαρές προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία μιας νέας δυναμικής στην τοπική οικονομία της Ελλάδας θα αντικατοπτρίζονται στα θέματα της διάσκεψης που προγραμματίζεται για τις 9 – 11 Νοεμβρίου 2017.

Η προηγούμενη συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχε διεξαχθεί τον Νοέμβριο 2016 στην ιστορικήπόλη του Ναυπλίου, όπου διαπιστώθηκε η κοινήευρωπαϊκήπορεία των αυτοδιοικήσεωνΕλλάδος και Γερμανίας και έγινε εμβάθυνση των διμερώνσχέσεωνμεταξύ των δύολαών. Η έβδομη συνδιάσκεψη το 2017 ακολουθεί στη Γερμανία, στο Δήμο του Sindelfingen, ο οποίος θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον ελληνικόΔήμο που θα αναλάβει στη συνέχεια, το 2018, την Όγδοη Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.
Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ