Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος Απριλίου – Ιουνίου 2011 (6-83) του περιοδικού, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών.

Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.

Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για την Νέα Ελληνική Γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου, την Μεγάλη Ελληνίδα Ζακλίν ντε Ρομιγύ, την Εθνοτική προέλευση των Ουκρανών που συμμετείχαν στην θερινή γλωσσική κατασκήνωση «Αστεράκια Χερσονήσου» και στις Πανκριμαϊκές Ολυμπιάδες για την Ελληνική Γλώσσα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ελλάδας καθώς και διάφορα άλλα άρθρα για την Ελληνική Γλώσσα στον κόσμο.

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το άρθρο του Νικόλαου Δημητριάδη για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, στο οποίο ο συγγραφέας μας μιλά για την πορεία του ποιητή και επιχειρεί μια προσέγγιση στην γλωσσική ιδιομορφία του.

Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας.

Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες σε 76 Χώρες (Πανεπιστήμια και Σχολεία στα οποία διδάσκεται η Ελληνική, Ομογενειακούς Συλλόγους κ.λπ.), αποστέλλεται επίσης στα Μέλη και σε πολλούς συνδρομητές.

Πληροφορίες στο τηλ. 0030.210.7718077 ή odeg@otenet.gr,
Ιστοσελίδα : www.odeg.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ