Η Ομάδα της καρδιάς μας St. PanteleimonFCέπαιξε τον πρώτο αγώνα Πρωταθλήματος, στην Κομητεία του Middlesexτης Αγγλίας, ανήμερα των Θεοφανείων, το Σάββατο 6η Ιανουαρίου, φωτίζοντας με την παρουσία και την απόδοσή της ολόκληρο το γήπεδο.

Συγκεκριμένα οι «Άγιοι» φιλοξένησαν στην έδρα τους την αδύναμη αλλά διακρινόμενη από αγωνιστικό πάθος HackneyWickFC, ομάδα που ήλθε από το Ανατολικό Λονδίνο και παρότι υστερούσε τεχνικά από τους Αγίους δεν σταμάτησε καθόλου να υπερασπίζεται τη θέση της μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Οι Άγιοι, παρότι το γήπεδο ήταν παγωμένο από τη βαρυχειμωνιά, πήραν το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του αγώνα με ωραίο γκολ του Νίκου Σαλαπάτα. Κατόπιν οι φιλοξενούμενοι κράτησαν κλειστή την άμυνά τους για περίπου μισή ώρα, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσουν το παιγνίδι. Στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όμως οι Άγιοι ανέβασαν στροφές και σκόραραν άλλες δύο φορές, με τον συνήθη ύποπτο Νίκο Σαλαπάτα, μετά από καταπληκτικούς συνδυασμούς του κέντρου και της επίθεσης και με τη συμμετοχή πολλών παιχτών των Αγίων.

Στο ημίχρονο ο προπονητής Γιώργος Φραντζέσκου εμφανώς ικανοποιημένος συνέχαιρε τους παίχτες του, αλλά τους τόνισε με έμφαση την ανάγκη να αναπτύξει η Ομάδα ακόμα περισσότερο την διαφορά των τερμάτων στο Πρωτάθλημα και ζήτησε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με τη σκέψη ότι το σκορ είναι 0-0.

Έτσι κι έγινε. Δεν πρόλαβε να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο και ο εξαιρετικά γρήγορος κυνηγός των Αγίων AyubAlbadri εκμΜεταλεύθηκε αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και έγραψε το 4-0. Σε ένα λεπτό ο Νίκος Σαλαπάτας σκόραρε για το 5-0, περνώντας την μπάλα με λόμπα πάνω από τον τερματοφύλακα. Δεν πέρασαν τρια λεπτά και πάλι ο Σαλαπάτας σκόραρε με ωραία κεφαλιά για να κάνει το 6-0. Έτσι, συμπλήρωσε τα πέντα τέρματα και αναδείχθηκε δικαίως ως ο πολυτιμότερος παίχτης του εν λόγω αγώνα.

Το παιχνίδι όμως δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Οι Άγιοι πολύ διψασμένοι για γκολ, διακρίσεις και πρωτιές συνέχισαν τις επελάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αυτές απέφεραν το έβδομο τέρμα με σκόρερ τον επιθετικόκαι πολύ δημιουργικό παίχτηIgliSevaj, αλλά και το κερασάκι στην πρωτοχρονιάτικη τούρτα των Αγίων, με το όγδοο τέρμα τουAyub Albadri. Τελικό σκόρ: 8-0!!!

Αυτός ο αγώνας ανέδειξε κυρίως το πάθος των Αγίων για νίκη, θρίαμβο και διακρίσεις, αλλά και την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα τους που σε συγκριμένες φάσεις, με τους υπέροχους και απόλυτα συντονισμένους συνδυασμούς της μπάλας, θύμιζε ομάδες ανώτερων και επαγγελματικών κατηγοριών.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως τον αγώνα παρακολούθησαν -μεταξύ άλλων και- τέσσερεις αθλητικοί παράγοντες που είχαν έλθει ειδικά από την Κύπρο. Αυτοί ανέφεραν με έμφαση ότι η St. PanteleimonFC μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια στην Α΄ Κατηγορία του Κυπριακού Πρωταθλήματος.

Με την εμφάνισή της αυτή η Ομάδα των Αγίων παρέμεινε στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος, έχοντας βέβαια τέσσερεις αγώνες λιγότερους από την πρώτη και τρεις αγώνες λιγότερους από τη δεύτερη ομάδα. Επίσης, έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων στο Πρωτάθλημα, καθώς και την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί μόνο 8 τέρματα σε εννέα αγώνες.

Επόμενος αγώνας Πρωταθλήματος για τους Αγίους είναι την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, εκτός έδρας, εναντίον της NWLondonFC.

Photos by AlexiosGennaris

Anastasios Salapatas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ