Θα μετρούν από εφέτος για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ποσού

(c)elliniki-gnomi.eu

Και οι δαπάνες για τα διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα, εκτός από τις δαπάνες, που αφορούν τις επισκέψεις σε ιατρούς και τα νοσήλια!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Σύμφωνα με απόφαση, που υπέγραψε η Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, που σύντομα πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός από τις δαπάνες που αφορούν τις επισκέψεις σε ιατρούς και τα νοσήλια, θα μετρούν από εφέτος για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος και οι δαπάνες για τα διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα.
Ειδικότερα, εκτός από τις δαπάνες, που αφορούν τις επισκέψεις σε ιατρούς και τα νοσήλια, θα μετρούν για το αφορολόγητο και οι δαπάνες των φορολογουμένων για την αγορά φαρμάκων και γενικά φαρμακευτικών προϊόντων. Πρόκειται για όλες τις δαπάνες που περιλαμβάνονται στον Δείκτη Υγεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο οποίος είχε εξαιρεθεί από τις δαπάνες για αφορολόγητο δεδομένου ότι μέχρι πέρυσι οι φορολογούμενοι είχαν ειδική έκπτωση από τον φόρο ( 10%) για τις ιατρικές δαπάνες τους. Ωστόσο, η φοροαπαλλαγή αυτή καταργήθηκε με αποτέλεσμα να προκύψει η ανάγκη κάλυψης του τομέα αυτού, τόσο για τους φορολογούμενους, όσο και για λόγους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.
Μεταξύ άλλων στις δαπάνες αυτές – εκτός από τις επισκέψεις σε ιατρούς και τα νοσήλια- που από εφέτος θα λαμβάνονται υπόψη για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και αυτές, που αφορούν τα ακόλουθα είδη:
-Φακοί επαφής και υγρά καθαρισμού
-Τεστ εγκυμοσύνης, προφυλακτικά, οινόπνευμα καθαρό
-Ιατρικά προϊόντα
-Γυαλιά μυωπίας
-Πατερίτσες, πιεσόμετρο, ζώνες παθήσεων
-Θεραπευτικές συσκευές και εξοπλισμός
-Οδοντιατρικές υπηρεσίες (σφράγισμα, λεύκανση, καθαρισμός δοντιών, τοποθέτηση θήκης)
-Μικροβιολογικές εξετάσεις
-Φυσιοθεραπεία