OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Παρά τον σεβασμό, που έχουν για την Μέρκελ, ως «παγκόσμιο ηγέτη», και παρά τις διαβεβαιώσεις της, ότι η Γερμανία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση της μετανάστευσης, οι ψηφοφόροι, συμπεριλαμβανομένων των μελών του κόμματός της, είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν την Καγκελάριο για το ότι σκέφτεται πάρα πολύ για όλο τον κόσμο και πολύ λίγο για την Γερμανία».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Αντίδραση των ψηφοφόρων στο ομόσπονδο κρατίδιο του Rheinland-Pfalz (Ρηνανίας-Παλατινάτου), όπου η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε συνάντηση με το εκλογικό σώμα, έδειξε, ότι, όσο πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία, τόσο λιγότεροι θα γίνονται οι υποστηρικτές της και οι ψηφοφόροι του κόμματός της («Χριστιανοδημοκρατική Ένωση» CDU), γράφει η βρετανική εφημερίδα “The Independent” .
Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, η ατμόσφαιρα στην προεκλογική συνάντηση του κόμματος της CDU, στην πόλη Bad Kreuznach, ήταν κρύα και δεν θερμάνθηκε, ούτε και όταν η κυρία Μέρκελ άρχισε να μιλάει για την μεταναστευτική κρίση, λέγοντας, ότι «θα θέλαμε να μειώσουμε αισθητά τον αριθμό (των προσφύγων), που έρχεται στην χώρα μας», παρουσιάζοντας, ως μια διέξοδο, πως «είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί η πρωταρχική αιτία της μαζικής εξόδου των πολιτών από την Συρία». Ο λόγος της Καγκελαρίου δεν προκάλεσε ενθουσιασμό στο ακροατήριο, σημειώνει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, που επισημαίνει, ότι «παρά τον σεβασμό, που έχουν για την Μέρκελ, ως «παγκόσμιο ηγέτη», και παρά τις διαβεβαιώσεις της, ότι η Γερμανία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση της μετανάστευσης, οι ψηφοφόροι, συμπεριλαμβανομένων των μελών του κόμματός της, είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν την Καγκελάριο για το ότι σκέφτεται πάρα πολύ για όλο τον κόσμο και πολύ λίγο για την Γερμανία».

«Πάνω από το 80% των Γερμανών θεωρούν, ότι η Κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ έχασε τον έλεγχο, αναφορικά με την κρίση- Το μεγαλύτερο όφελος μπορούν να κερδίσουν οι Ευρωσκεπτικιστές του κόμματος ΑfD»

«Σύμφωνα με πρόσφατες κοινωνιολογικές δημοσκοπήσεις, πάνω από το 80% των Γερμανών θεωρούν, ότι η Κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ «έχασε τον έλεγχο», σχετικά με την κρίση, προσθέτει η εφημερίδα «The Independent». Οι Συντηρητικοί θα ήθελαν, η Καγκελάριος να ακολουθήσει το παράδειγμα των Αρχών της Αυστρίας και των χωρών των Βαλκανίων και να κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, όμως η Μέρκελ έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν πρόκειται να αποκλίνει από την πορεία, που επέλεξε .
Από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, το μεγαλύτερο όφελος μπορούν να κερδίσουν οι Ευρωσκεπτικιστές του κόμματος «ΑfD» («Εναλλακτικοί για την Γερμανία»)», αναφέρει η εφημερίδα, που συνεχίζει: «Για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό, οι «Εναλλακτικοί» είχαν προτείνει να πυροβολούν τους παράνομους μετανάστες, όταν θα πλησιάζουν τα σύνορα της χώρας. Στην Ανατολική Γερμανία αυτό το κόμμα μπορεί να υπολογίζει στο 20% των ψήφων».
«Η Μέρκελ παρατράβηξε το θέμα με τους πρόσφυγες, το βάρος δεν μπορούμε να το αντέξουμε. Πραγματικά φοβάμαι για το μέλλον της Γερμανίας. Εγώ, εκείνη [την Μέρκελ ] δεν θα την ψηφίσω. Μπορώ να ψηφίσω ακόμα και τους «Εναλλακτικούς για την Γερμανία», έχουν τουλάχιστον μια σαφή κατανόηση των προβλημάτων μας με τους πρόσφυγες», είναι τα λόγια ενός από τους ψηφοφόρους, που μεταφέρει η βρετανική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της.

«Το κόμμα της CDU μπορεί να χάσει πάνω από τρεις χιλιάδες μέλη, λόγω της δυσαρέσκειας με την πολιτική του κόμματος για την μεταναστευτική κρίση»

Αναφέρει ακόμα, ότι, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, το κόμμα της CDU μπορεί να χάσει πάνω από τρεις χιλιάδες μέλη, λόγω της δυσαρέσκειας με την πολιτική του κόμματος για την μεταναστευτική κρίση, σημειώνει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Δεκάδες αξιωματούχοι, σε τοπικό επίπεδο, οι οποίοι έπρεπε να ασχοληθούν με την μεγάλη εισροή μεταναστών στις πόλεις τους, έστελναν επιστολές θυμού στην Μέρκελ. Πριν από την επίσκεψη της Μέρκελ στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, τα τοπικά γραφεία του κόμματος φοβούνταν, ότι η επίσκεψη της Καγκελαρίου μπορεί να τρομάξει το εκλογικό σώμα. Στην ανατολική Γερμανία, όπου η είναι ισχυρή η θέση των Ευρωσκεπτικιστών, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η Άνγκελα Μέρκελ θα εμφανιστεί μόνον μια φορά.
Ως βασικό πρόσωπο απέναντι στο πολιτικό μέλλον της Μέρκελ, το άρθρο της εφημερίδας «The Independent» τοποθετεί τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Πρόεδρο της «Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης», Horst Zeekhofer.
«Αν η Μέρκελ δεν είναι δυνατόν να υπογράψει την σύμβαση με την Τουρκία και να σταματήσει την ροή των μεταναστών, ο Zeekhofer μπορεί να περάσει από τις απειλές στην δράση και να υποβάλει αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την Κυβέρνηση.
Με μια τέτοια πορεία, ο συνασπισμός της Κυβέρνησης, μαζί με την Μέρκελ, μάλλον θα μειώσουν τα ποσοστά τους στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων», – καταλήγει η Βρετανική εφημερίδα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA