-Πυρά κατά του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εξαπολύει στο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει την ανησυχία, ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας να επιτύχει αμυντικό σύμφωνο με την Μόσχα, θα μπορούσαν να υπονομεύσουν σοβαρά τις προσπάθειες για ενιαίο μέτωπο απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Telegraph”, στο οποίο σημειώνεται, ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν με καχυποψία τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, εξαιτίας των δηλώσεών του. Αφορμή για το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας υπήρξε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, όπου το κύριο θέμα είναι η διατήρηση της ασφάλειας στην ανατολική Ευρώπη.
Πρόκειται για την πρώτη Σύνοδο μετά από την απόφαση της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θέλουν να δείξουν, ότι το δημοψήφισμα δεν σηματοδοτεί διασπάσεις στην Ευρώπη, τις οποίες θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί το Κρεμλίνο, σημειώνει η “The Telegraph”.

“Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν για την εμβάθυνση των αμυντικών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, φοβούμενοι, ότι θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της Συμμαχίας να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στην Ρωσία”

Παράλληλα, είναι η τελευταία Σύνοδος του ΝΑΤΟ με την συμμετοχή του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου λήγει η θητεία στον Λευκό Οίκο.
Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν για την εμβάθυνση των αμυντικών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, φοβούμενοι, ότι θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της Συμμαχίας να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στην Ρωσία, γράφει η βρετανική εφημερίδα.
«Οι ανησυχίες του ΝΑΤΟ σχετίζονται με την ανακοίνωση, που έκανε ο Πάνος Καμμένος τον προηγούμενο μήνα, αποκαλύπτοντας μία νέα συνεργασία με την Ρωσία για την κατασκευή όπλων Καλάσνικωφ στην Ελλάδα. Η ελληνική Κυβέρνηση ανέφερε, ότι η συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να μην καταρρεύσει η αμυντική βιομηχανία της χώρας. Ομως, με σκοπό να προχωρήσει η συμφωνία, η Μόσχα επιμένει, ότι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να πείσει τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις, που επιβλήθηκαν μετά από την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

“Ο Πάνος Καμμένος απείλησε, ότι θα εξαπολύσει ένα κύμα εκατομμυρίων οικονομικών μεταναστών και τζιχαντιστών στην Ευρώπη, αν η Ε.Ε. δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις της για λιτότητα και προσέβαλε βαθύτατα την Γερμανία, ισχυριζόμενος, ότι η Ευρώπη κυβερνάται από Γερμανούς νεο-Ναζί”

«Ο κ. Καμμένος αντιμετωπίζεται με καχυποψία από πολλούς ηγέτες του ΝΑΤΟ μετά από μία σειρά δηλώσεων», συνεχίζει η εφημερίδα “The Telegraph” στο άρθρο της,, υπενθυμίζοντας την πολυσυζητημένη δήλωση του Ελληνα Υπουργού Αμυνας πέρυσι. «Απείλησε, ότι θα εξαπολύσει “ένα κύμα εκατομμυρίων οικονομικών μεταναστών” και τζιχαντιστών στην Ευρώπη, αν η Ε.Ε. δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις της για λιτότητα και προσέβαλε βαθύτατα την Γερμανία, ισχυριζόμενος, ότι “η Ευρώπη κυβερνάται από Γερμανούς νεο-Ναζί», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ομως, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, είναι το γεγονός, ότι οι αμυντικές σχέσεις της Αθήνας με την Μόσχα ενισχύονται.

“Ο κ. Καμμένος ήταν ο μοναδικός Δυτικός πολιτικός, που έδωσε το παρόν στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας της Μόσχας, τον περασμένο Απρίλιο, όπου ισχυρίστηκε, ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. υπήρξαν μία καταστροφή, τόσο για την Ρωσία, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ενωση”

«Είναι σημαντικό, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ να παρουσιάζουν ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στην Ρωσία, στην σύνοδο της Βαρσοβίας, αν θέλουν να αποτρέψουν περαιτέρω ενέργειες ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη», ανέφερε ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. «Ομως, το γεγονός, ότι μία χώρα στρατηγικής σημασίας του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα, προσπαθεί να χτίσει την δική της σχέση με την Μόσχα, θα μπορούσε να υπονομεύσει σοβαρά την ικανότητα της Συμμαχίας να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο για να αποτρέψει την ρωσική επιθετικότητα», πρόσθεσε.
Ακόμη, η βρετανική εφημερίδα σημειώνει, ότι ο κ. Καμμένος ήταν ο μοναδικός Δυτικός πολιτικός, που έδωσε το παρόν στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας της Μόσχας, τον περασμένο Απρίλιο, όπου ισχυρίστηκε, ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. «υπήρξαν μία καταστροφή, τόσο για την Ρωσία, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Over 10 NATO members oppose Syria war

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ