Μιλάει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ο υποψήφιος για την Περιφέρεια με το SPD στο Ομόσπονδο Γερμανικό  Κρατίδιο της ΕΣΣΗΣ – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη

Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021  πραγματοποιούνται  Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στο Ομόσπονδο Γερμανικό  Κρατίδιο της ΕΣΣΗΣ. Υποψήφιος για την Περιφέρεια με το SPD είναι ο Θωμάς Παπαδόπουλος, ο οποίος παραχωρεί συνέντευξη στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ. Ο κ. Παπαδόπουλος βρίσκεται στη Γερμανία από τον Ιούνιο του 1970. Ο ψηφοφόρος μπορεί να βρει τον κ. Παπαδόπουλο, στο περιφερειακό (KREISTAG) ψηφοδέλτιο της SPD, χρώμα ροζ, στον αριθμό 307. Σε αυτές τις εκλογές, να σημειώσουμε, πως  παρέχεται το  δικαίωμα ψήφου και εκλογής για  το καινούργιο Συμβούλιο Αλλοδαπών, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Περιφερειακό Συμβούλιο, και το Συνοικιακό. Για όλα θα υπάρχει ένα ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Στο κάθε ψηφοδέλτιο που θα είναι σχετικά μεγάλο θα περιέχει όλα τα κόμματα με τους υποψηφίους του καθενός. Επίσης στο ψηφοδέλτιο για το συμβούλιο των Αλλοδαπών υπάρχει και μια  υποψήφια Ελληνίδα η κ. Ελένη η Καραγιαννίδου, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας. Ο κ. Θωμάς Παπαδόπουλος, διετελεί  Aιρετός Δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο (διοίκηση) του Κρατιδίου `Εσσης στο Kassel, Ένορκος στό Ποινικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης, Ένορκος στο Διοικητικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης ,   Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου των Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης, Πρώην πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Ελλάς 80 Μπάτ Χόμπουρκ Hellas 80 Bad Homburg, κ.ά.

 

Η συνέντευξη

 

-Πώς σχολιάζετε τη σημερινή ποικιλομορφία στην γερμανική κοινωνία; Ποια η δική σας θέση;

«Η σημερινή ποικιλομορφία είναι ένας εμπλουτισμός για την κοινωνία μας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να το διατηρήσω και να το ενισχύσω και να αντιταχθώ σε κάθε μορφή μίσους και εξτρεμισμού».

-Πόσο σημαντική είναι μια καλή εκπαίδευση, ένα καλό εκπαιδευτικό σύστημα για  την κοινωνία;

«Η καλή εκπαίδευση είναι το κλειδί για έναν ανεξάρτητο τρόπο ζωής, την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική συμμετοχή. Είναι η βάση για ίσες ευκαιρίες και κοινωνική πρόοδο. Στόχος μου είναι να διασφαλίσω σε όλους την πρόσβαση σε καλές εκπαιδευτικές ευκαιρίες».

-Πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας των κλινικών στην περιοχή;

«Οι κλινικές (Hochtaunus Kliniken) στο Bad Homburg, στο Usingen και K?nigstein διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην παροχή φροντίδας σε όλους τους ανθρώπους στην περιοχή Hochtaunus. Πρέπει να παραμείνουν στη δημόσια ιδιοκτησία».

-Τι έχετε να πείτε για την εκλογή σας;

«Μέσα από τα στελέχη  του  SPD,  που εκλέγομαι, θα συνεχίσω ακούραστα να στηρίζω με τους δικούς μου  τρόπους και ρυθμούς πολιτικές λύσεις και αποφάσεις που πάνω απ΄ όλα θα έχουν το στίγμα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και το αίσθημα ηθικής και δικαίου για τους πολίτες, αλλά και το περιβάλλον που το έχουμε όλοι πολλή ανάγκη.  Δίχως μομφή προς τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων πιστεύω πως το κόμμα μου, η SPD, πρεσβεύει ακόμα και σήμερα τις ανθρώπινες αξίες, και δίνει λύσεις όσο είναι δυνατόν στις λαϊκές απαιτήσεις. Τίποτα δεν αλλάζει από μόνο του σε μια κατεστημένη κοινωνία που διαθέτει μηχανισμούς παραποίησης, υποβολής, και καταπίεσης. Το σοσιαλδημοκρατκό κόμμα  μάχεται υπερήφανα, αλλά αναπόφευτα έχει και τεράστιες απώλειες. To SPD προσπαθεί και αγωνίζεται, αλλά κάνει και λάθη, γίνεται όμως περισσότερο σοφό με εμπειρίες και γνώσεις και ατενίζει  το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

-Για τη Γερμανία, τους Γερμανούς και Έλληνες φίλους σου;

«Φέτος είναι η 50η χρονιά στη Γερμανία. Θα ήθελα να πω λίγα λόγια για αυτό που με έκανε να μείνω στη Γερμανία. Πρώτον, βρήκα δουλειά εδώ και είχα την ευκαιρία να μάθω ένα επάγγελμα και έλαβα όλη την υποστήριξη που χρειαζόμουν για να ζήσω. Δεύτερον βρήκα την Κόννη, τη γυναίκα της ζωής μου, και μας χάρισε την κόρη μας, τη Μαρία. Και τώρα έχω και εγγονή. Έχω μια υπέροχη οικογένεια! Τρίτον, ένιωθα πάντα ελεύθερος και άνετος εδώ. Τέταρτον, είχα την ευκαιρία να ασκήσω το ποδόσφαιρό μου εδώ. Πέμπτον, έχω κάνει φίλους ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων. Έκτον, είχα την ευκαιρία και την ελευθερία να οργανωθώ στα συνδικάτα χωρίς προβλήματα. Έβδομο, κατάφερα να ασχοληθώ με την πολιτική και αποφάσισα να συμμετάσχω στο SPD».

-Γιατί στο SPD;

«Γιατί; Επειδή το SPD ήταν το κόμμα που είχε βοηθήσει περισσότερο τους φιλοξενούμενους εργαζόμενους εκείνη την εποχή και προσπάθησε να μάς εντάξει χωρίς να χάσουμε την ταυτότητά μας. Βέβαια καταγόμουν και από δημοκρατική οικογένεια και τότε δεν αφορούσε τις ψήφους, γιατί δεν υπήρχε δικαίωμα ψήφου για τους αλλοδαπούς της ΕΕ. Τώρα, μετά από 50 χρόνια στη Γερμανία, ήρθε η ώρα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, πρώτα στη γυναίκα και την οικογένειά μου, που πάντα με υποστήριζαν σε όλα, και στη συνέχεια την Γερμανία, τη χώρα που έκανε όλα αυτά δυνατά για μένα. Και φυσικά και ευχαριστώ όλους τους Γερμανούς φίλους μου που με υποστήριζαν και με υποστήριξαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες φίλους μου και την ελληνική μου κοινότητα στο Hochtaunuskreis, που με υποστήριζαν πάντα στην πολιτική μου καριέρα τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστώ πολύ, αγαπητοί φίλοι. Οι ρίζες μου είναι στην Ελλάδα και είμαι βαθιά συνδεδεμένος με τον ελληνικό πολιτισμό.

Αλλά εδώ βρήκα το δεύτερο σπίτι μου. Νιώθω χαρούμενος εδώ και είμαι ευγνώμων για αυτό».

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

 

Αντιπρόεδρος Περιφερειακής Βουλής της Περιοχής Χόχταουνους

Περιφερειακός Σύμβουλος από  το 1997

Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) Περιοχής Hochtaunus 20 Xιλιόμετρα από την Φρανκφούρτη,`Εσση Γερμανίας

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του SPD για την Περιφέρεια

Μέλος του Δ.Σ. του κόμματος SPD Friedrichsdorf

Μέλος του Δ.Σ. του SPD  Köppern

Aιρετός Δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο (διοίκηση) του Κρατιδίου `Εσσης στο Kassel

Ένορκος στό Ποινικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης

Ένορκος στο Διοικητικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης

Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου των Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης

Yποκινητής της Ίδρυσης της Ελ. Κοινότητας Περιοχής Χόχτάουνους (Hohtaunuskreis) περιοχή βόρεια της Φρανκφούρτης  με έδρα το Μπατ Χόμπουρκ (Bad Homburg v.d.H?he) καί πρώην Πρόεδρος της.

Πρώην Ππρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Ελλάς 80 Μπάτ Χόμπουρκ Hellas 80 Bad Homburg

Διακρίσεις

Έπαινος από την Ελληνική Κοινότητα της περιοχής HOCHTAUNUS

Τιμητική Πλακέτα από την Ελληνική Κοινότητα (αμέριστη

προσφορά στον Απόδημο Ελληνισμό Γερμανίας)

Τιμητική Διάκριση από το Συνδικάτο Γερμανίας(VERDI)

Επαινο απο την Πρόνοια εργαζομένων Γερμανίας (AWO)

Τιμητική Διάκριση (Ασημένια καρφίτσας της Πόλης Bad Homburg v.d.H?he) Πρωτεύουσα της Περιφέρειας

Τιμητική Διάκριση από τον Πρωθυπουργό Κρατιδίου`Εσσης Γερμανίας