ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (C) ELLINIKIGNOMI

– Ξεπέρασαν τους 30.000 οι εμβολιασμοί στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών, που αφορούσαν την κάλυψη 10 παιδικών νοσημάτων!

Την ανάγκη άμεσης και συντονισμένης δράσης για την αντιμετώπιση της υψηλού κόστους των παιδικών εμβολίων, το οποίο  αυξήθηκε κατά 2.700% την τελευταία δεκαετία, αλλά και των συχνών ελλείψεων, λόγω ελλιπούς παραγωγής, που δημιουργούν προβλήματα στην επιτυχημένη έκβαση του καθολικού εμβολιασμού, επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος, στο πλαίσιο των εργασιών της 67ης Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ευρώπης, που πραγματοποιείται στην Βουδαπέστη.
«Πιστεύουμε, ότι η μείωση των τιμών είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο καθένας να εκπληρώσει τους στόχους εμβολιασμού και να αποτρέψει την εξάπλωση ασθενειών στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς» τόνισε ο κ. Μπασκόζος.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην προτεραιότητα, που έχει δοθεί από πλευράς Υπουργείου Υγείας στην προστασία της υγείας των προσφύγων και των μεταναστών.

Ξεπέρασαν τους 30.000 οι εμβολιασμοί στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών, που αφορούσαν την κάλυψη 10 παιδικών νοσημάτων!

Μάλιστα, ενημέρωσε για την οργάνωση μαζικών εμβολιασμών, που ξεπέρασαν τους 30.000, στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών και αφορούσαν την κάλυψη 10 παιδικών νοσημάτων. «Με την βοήθεια της UNICEF, του Π.Ο.Υ., της Ε.Ε. και των ΜΚΟ η εμβολιαστική κάλυψη ξεπέρασε το 80%, που είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν υπολογισθούν οι εμβολιασμοί στις χώρες διέλευσης» είπε ο κ. Μπασκόζος.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι, μετά τον Μάρτιο του 2016 και το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, εφαρμόστηκε πρόγραμμα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού κατά 10 σημαντικών παιδικών ασθενειών, που είναι οι εξής: Διφθέρα, Τέτανος, Κοκκύτης, Αιμοφιλοινφλουέντσα, Ηπατίτιδα Β, Πνευμονιόκοκκος, Ιλαρά, Παρωτίτιδα, Ερυθρά και Πολιομυελίτιδα.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φφροντίδας Υγείας, η ανοσοποίηση των παιδιών των προσφύγων θα συνεχιστεί έως την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη ισχυρών
συστημάτων ανοσοποίησης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Εμβολιαστικής Δράσης 2015-2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ