Χαρακτηρίζουν το προσφυγικό ζήτημα «βραδυφλεγή βόμβα» και εμφανίζονται πρόθυμοι να «κλείσουν» την αξιολόγηση ακόμη και χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Εξέγερση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα φοβούνται οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές της χώρας μας και γι’ αυτό επιδιώκουν την επίσπευση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος!
Αυτό προκύπτει από χθεσινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, με μοναδικό θέμα την ελληνική οικονομία, που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. Όπως τόνιζαν ευρωπαϊκές πηγές, το όλο ζήτημα της αξιολόγησης θα πρέπει να έχει κλείσει πριν από τα μέσα Απριλίου, εκφράζοντας παράλληλα έντονες ανησυχίες για το θέμα της προσφυγικής κρίσης και του ενδεχομένου να υπάρξουν βίαιες συγκρούσεις στα hot spots. Κύκλοι του EuroWorking Group δεν δίστασαν, μάλιστα, να χαρακτηρίσουν ως «βραδυφλεγή βόμβα» το προσφυγικό ζήτημα.
Κατά τους Ευρωπαίους, πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από τις 12 Απριλίου. «Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χρειάζεται πρώτα απ’ όλα πολιτική βούληση», έλεγε χαρακτηριστικά ευρωπαϊκή πηγή, ενώ την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να «κλείσουν» την αξιολόγηση ακόμη και χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ.euro-nea