Στην Σάμο, το 23,1% των ερωτώμενων υποστήριξε, ότι έχει υποστεί βία στην Ελλάδα. Το 50% της βίας αυτής περιγράφηκε ως ξυλοδαρμοί, από τους οποίους το 45% διαπράχθηκε από την Αστυνομία ή τον Στρατό

-Η Κυβέρνηση έχει σχέδια για την δημιουργία τουλάχιστον 40 νέων hot spots, που θα προστεθούν στα 41, τα οποία υπάρχουν ήδη στην χώρα μας!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Τhe Telegraph”, που βασίζεται σε πληροφορίες από τον Βρετανό διπλωμάτη, Sir Sebastian Wood, η ηγεσία της Γερμανίας θα προχωρήσει σε μεγάλους συμβιβασμούςκαι υποχωρήσεις προς την Τουρκία για να «λυθεί» το προσφυγικό ζήτημα.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βρετανός διπλωμάτης, σημαντικές υποχωρήσεις θα γίνουν και στο θέμα της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, που ισχύει σήμερα στην Τουρκία, ενώ αναμένεται, το ζήτημα της παραχώρησης βίζας στους Τούρκους να καθυστερήσει μέχρι τον Οκτώβριο.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η μετατροπή της χώρας μας σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων και λαθρομεταναστών, καθώς η Κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει σχέδια για δημιουργία τουλάχιστον 40 νέων hot spots, που θα προστεθούν στα 41, τα οποία υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό τους αριθμό σε άνω των 80 hot spots.

Βάσει των επίσημων στοιχείων, στην Ελλάδα λειτουργούν 34 δομές στην ηπειρωτική χώρα και 5 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Eπίσημα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Στρατού αποτυπώνουν αναλυτικά σε ποιές περιοχές ετοιμάζονται να ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες οι νέοι καταυλισμοί, ποιές θα ακολουθήσουν σε επόμενο χρόνο, πού λειτουργούν ήδη κέντρα φιλοξενίας και ποιά είναι η ακριβής πληρότητά τους.
Συγκεκριμένα, βάσει των επίσημων στοιχείων, λειτουργούν 34 δομές στην ηπειρωτική χώρα και 5 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δηλαδή 32 υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, 1 του Υπουργείου Εσωτερικών, 1 της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και 5 άλλων φορέων.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν δύο ακόμη καταυλισμοί, ένας στον Πειραιά και ένας στο Ελληνικό, όπου διαμένουν περίπου 6.200 άτομα. Πρόκειται για κέντρα σε Κυλλήνη, Σκαραμαγκά, Ελαιώνα, Οινόφυτα, Λαμία, Καρδίτσα, Λάρισα, Ιωάννινα, Βέροια, Κιλκίς κ.α.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχουν εντοπίσει ήδη άλλους 27 κατάλληλους χώρους, που αναμένουν την σχετική έγκριση από τον κ. Δημήτρη Βίτσα, προκειμένου να μετατραπούν σε δομές φιλοξενίας

Σε αυτά θα προστεθούν άμεσα άλλα 13 κέντρα, καθώς έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια Υπουργεία και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων.
Οπως προκύπτει από τον σχετικό κατάλογο, οι δομές βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στο κτίριο αντισεισμικών εργαστηρίων στην Νίκαια, σε παιδική κατασκήνωση στην Ραφήνα, στην Στυλίδα, στον βιομηχανικό χώρο «Καραμανλής» στην Σίνδο, σε πρώην δημοτικό σχολείο στην Βόλβη και στο πρώην «Ατλάντικ» στα Τρίκαλα. Επίσης, ως χώρος, που έχει αναγνωριστεί και έχει πάρει την έγκριση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες, αναφέρεται και η Παιδόπολη “Αγίας Ελένης” στα Ιωάννινα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα έγγραφα του ΓΕΣ, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχουν ήδη εντοπίσει άλλους 27 χώρους, που αναμένουν την σχετική έγκριση από τον κ. Δημήτρη Βίτσα, προκειμένου να μετατραπούν σε δομές φιλοξενίας.

Για πολλούς χώρους “ελήφθησαν αποτελέσματα αναγνώρισης, αλλά εκκρεμεί η απόφαση χρήσης”

Οπως, μάλιστα, αναφέρεται στις παρατηρήσεις της συγκεκριμένης υποκατηγορίας, για τους χώρους «ελήφθησαν αποτελέσματα αναγνώρισης. Εκκρεμεί η απόφαση χρήσης».
Πρόκειται για το παλιό Ψυχιατρείο Χανίων, τρία ακίνητα στον Ασπρόπυργο, μεταξύ των οποίων και του ΟΔΔΥ, έναν χώρο λίγο έξω από την πόλη της Ναυπάκτου, το στρατόπεδο «Παπαγεωργίου» στα Ιωάννινα, χώρο του Υπουργείου Υποδομών στην Χαλκιδική, το «Hotel Galaxy» στο Πόρτο Χέλι, τέσσερα ακίνητα στην Σπάρτη, τρία στην Τρίπολη, το «Hotel Apollo Resort Art» στα Φιλιατρά, παλιά οινοποιεία στην Καλαμάτα κ.ά.

Ένδεκα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας στην Καρδίτσα, το «Mall» των Τρικάλων, το αεροδρόμιο Μεσολογγίου και δύο πρώην στρατόπεδα στην Θεσσαλονίκη, εξετάζονται από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δεν θα χρησιμοποιηθούν «προς το παρόν

Από τα έγγραφα προκύπτει, ότι, όπως προαναφέρθκε, καταυλισμός θα γίνει στο κτίριο Αντισεισμικών Εργαστηρίων, που βρίσκεται στη Νίκαια, στις παιδικές κατασκηνώσεις Ραφήνας, στην Σχολή Μαθητείας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στην Στυλίδα, στην Θέρμη, στο Καλοχώρι και την Σίνδο. Πάντως, στον Ασπρόπυργο ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από την δημοτική Αρχή, η οποία εξηγεί, ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκονται διυλιστήρια πετρελαίου και δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ.
Η τελευταία υποκατηγορία με τους χώρους, που εξετάζονται από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας αφορά ακίνητα, που έχουν μελετηθεί αλλά κρίθηκε, ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν «προς το παρόν».
Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει 11 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας στην Καρδίτσα, το «Mall» των Τρικάλων, το αεροδρόμιο Μεσολογγίου και δύο πρώην στρατόπεδα στην Θεσσαλονίκη.

koutsoxeros2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ