Μεταξύ των Σουηδέζων επικρατεί μεγάλη ανησυχία, διότι πολλοί από τους μετανάστες, που προβαίνουν σε επιθέσεις και βιασμούς, παραμένουν ελεύθεροι, ή υπόκεινται σε ασήμαντες ποινές ή δεν έχουν συλληφθεί καθόλου!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Σχεδόν κάθε γυναίκα στην Σουηδία αισθάνεται πολύ ή κάπως ανασφαλής, όταν κυκλοφορεί μόνη της στο σκοτάδι», αναφέρει νέα έρευνα της εφημερίδας «Aftonbladet», που επισημαίνει, ότι στην Σουηδία το 46% των γυναικών, άνω των 16 ετών, αποφεύγει να βγει έξω το βράδυ με το σκοτάδι, για τον φόβο του βιασμού από μουσουλμάνους μετανάστες!
Η εφημερίδα, συνδυάζοντας μια ευρεία μελέτη της στάσης των γυναικών απέναντι στις εξόδους το βράδυ, με δικές τους προσωπικές συνεντεύξεις, θεωρεί, ότι η δήλωση της 34χρονης Σουηδής, Ellinor Andersson, ότι φέρει ένα μάτσο κλειδιά στο χέρι της την νύχτα, έτοιμη να χτυπήσει τυχόν επιτιθέμενο, είναι απολύτως φυσιολογική.
Μιλώντας στην «Aftonbladet», η γυναίκα είπε: «Εγώ ποτέ δεν θα πάω για τρέξιμο μόνη μου, τις Παρασκευές ή τα Σάββατα το βράδυ» ενώ μια άλλη γυναίκα δήλωσε, ότι «ποτέ δεν θα βγούμε έξω μετά από τις επτά η ώρα το βράδυ.sveden
Η έρευνα διαπιστώνει, ότι τώρα, σε ποσοστό 46%, οι γυναίκες, ηλικίας 16 ετών και άνω, αισθάνονται, είτε πολύ, ή κάπως ανασφαλείς, όταν είναι μόνες στο σκοτάδι, σε σύγκριση με τους άνδρες, που μόνον σε ποσοστό 20% δηλώνουν το ίδιο. Όμως, ακόμη και κατά την διάρκεια της ημέρας πολλές γυναίκες στην Σουηδία νιώθουν άβολα και τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν, ότι σε ποσοστό 43% δηλώνουν, ότι αισθάνονται ανασφάλεια, ενώ βρίσκονται σε μια δική τους πόλη και στην δική τους χώρα. Μάλιστα, γύρω στο ένα τρίτο των γυναικών, που μετείχαν στην έρευνα, είπαν, ότι «φοβούνται» τις σουηδικές πόλεις.

Σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών δήλωσε, ακόμη, ότι θα προτιμούσε να μείνει στο σπίτι ενός φίλου κατά την διάρκεια της νύχτας, παρά να προσπαθήσει να επιστρέψει στο σπίτι, μετά την δύση του ηλίου!

Πολλές γυναίκες δήλωσαν, πως ήταν τόσο φοβισμένες να επιστρέψουν σπίτι τους, όταν έχει πέσει το σκοτάδι, που έφθασαν σε υπερβολές για να το αποφύγουν. Σχεδόν το ένα τρίτο δήλωσε, ακόμη, ότι θα προτιμούσε να μείνει στο σπίτι ενός φίλου κατά την διάρκεια της νύχτας, παρά να προσπαθήσει να επιστρέψει στο σπίτι, μετά την δύση του ηλίου.
Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αποτελούν έκπληξη για μερικούς, δεδομένης της παλαιότερης φήμης της Σουηδίας, ότι είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, αλλά, σήμερα, η Σουηδία έχει γίνει «η χώρα των βιασμών» στην Δύση, αφού παρουσιάζει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά από τον μέσον όρο, σε επιθέσεις και βιασμούς.
Ενώ τα ερωτήματα της μελέτης της «Aftonbladet» αποφεύγουν να αναφέρουν σαφώς, από ποιους ακριβώς φοβούνται οι γυναίκες στην Σουηδία, από τις απαντήσεις των γυναικών και από ένα πλήθος ιστοριών, που αναφέρουν, ο φόβος τους επικεντρώνεται στους νεοαφιχθέντες μετανάστες.
Όπως δείχνει η έρευνα, μεταξύ των γυναικών επικρατεί μεγάλη ανησυχία, διότι πολλοί από αυτούς τους άνδρες, που προβαίνουν σε επιθέσεις και βιασμούς, παραμένουν ελεύθεροι, ή υπόκεινται σε ασήμαντες ποινές ή δεν έχουν συλληφθεί καθόλου.