(c) ellinikignomi.eu

-Τραυματίστηκε ελαφρά ο Αστυνομικός-φρουρός της, ενώ οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής επικεντρώνουν τις έρευνές τους στις οργανώσεις “Επαναστατικός Αγώνας”, “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” και “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”
– Εξετάζεται πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια ενέργεια εντυπωσιασμού στην καρδιά της Αθήνας!
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα, η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης γίνεται αναφορά στο τρομοκρατικό χτύπημα, που έγινε στην γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας, καθώς εκεί, σε πολύ κοντινή απόσταση από το ελληνικό Κοινοβούλιο, άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα δίπλα στο θωρακισμένο κουβούκλιο του Αστυνομικού φρουρού της Πρεσβείας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.
Οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει της έρευνες, βλέπουν πίσω από την ρίψη της χειροβομβίδας, είτε τον “Επαναστατικό Αγώνα”, είτε την “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” καθώς η δεύτερη οργάνωση με πρόσφατη προκηρύξη της για την βόμβα, που είχαν τοποθετήσει στο σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών, Γ. Τσατάνη, είχαν υποστηρίξει ευθαρσώς, πως πολύ σύντομα θα ξανακάνουν την εμφάνιση τους. Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει βάλει σε εφαρμογή το “σχέδιο Νέμεσις”, που, όπως υποστηρίζει, περιλαμβάνειια σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων, που θα ολοκληρωθούν σε χρόνο, που μόνο η ίδια γνωρίζει.athina
Ωστόσο, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν αφήνει εκτός των ερευνών της και την οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, καθώς οι “κομάντο” της “ΟΛΑ” έχουν χτυπήσει κατά το παρελθόν το σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στην περιοχή του Χαλανδρίου, αλλά και την Ισραηλινή Πρεσβεία, στην Λεωφόρο Κηφισίας.

Εξετάζεται πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια ενέργεια εντυπωσιασμού στην καρδιά της Αθήνας και μάλιστα στο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της!

Στην περίπτωση, που στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης είναι η Γαλλική Πρεσβεία, τότε είναι ξεκάθαρο, πως πρόκειται για ενέργεια συμπαράστασης στο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, ο οποίος εδώ και 32χρονια κρατείται σε γαλλικές φυλακές κατηγορούμενος για την δολοφονία ενός Γάλλου Αξιωματούχου, και του τότε Ισραηλινού Πρέσβη στο Παρίσι, όντας ο ίδιος μέλος του “Μετώπου για την Απελευθέρωση τις Παλαιστίνης (PFLP)
Πάντως, οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια ενέργεια εντυπωσιασμού στην καρδιά της Αθήνας και μάλιστα στο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της. Παράλληλα, οι τρομοκράτες ίσως να ήθελαν να σκοτώσουν τον Αστυνομικό φρουρό της γαλλικής Πρεσβείας, καθώς την χειροβομβίδα την εκτόξευσαν κοντά στο θωρακισμένο κουβούκλιο της φρουράς, και όχι στο προαύλιο τις Πρεσβείας.
Με δεδομένο το γεγονός, πως η χειροβομβίδα ήταν αμυντικού τύπου, ρωσικής κατασκευής και κατά συνέπεια ιδιαιτέρως δολοφονική, δεν είναι δυνατόν να μην εξεταστεί με σοβαρότητα το ενδεχόμενο, ο στόχος να ήταν ο Αστυνομικός-φρουρός και μάλιστα να ήθελαν τον θάνατό του.
Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια συνέβη λίγο πριν τις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ο φρουρός της γαλλικής Πρεσβείας στην Λεωφόρο Βασιλισσης Σοφίας, άνοιξε λίγο την πόρτα του θωρακισμένου κουβούκλιου, προκειμένου να δει καθαρά μια μοτοσικλέτα με δυο αναβάτες, οι οποίοι κινούνταν ύποπτα.

Τις εικόνες, που έχουν απομονώσει από τις κάμερες οι Αστυνομικοί, τις συγκρίνουν με παλιότερες τρομοκρατικές ενέργειες και κυρίως με την περσινη βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει τότε η “ΟΛΑ”

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας είχε κόψει ταχύτητα και κινούνταν παράλληλα με το λεωφορείο της γραμμής, προκειμένου να “κρύψει” την εικόνα του από το απέναντι πεζοδρόμιο της Βουλής, όπου βρίσκονταν σταθμευμένη μια κλούβα με διμοιρία των ΜΑΤ.
Όταν η μοτοσυκλέτα έφθασε στο ύψος της κεντρικής εισόδου της Πρεσβείας, ο συνεπιβάτης έριξε ένα “αντικείμενο”, που δεν ήταν ορατό από τον φρουρό. Αμέσως οι άγνωστοι ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν από το σημείο με κατεύθυνση την οδό Πανεπιστημίου.
Την ίδια στιγμή, ο 33χρονος Αστυνομικός άνοιξε περισσότερο την πόρτα στο κουβούκλιο για να δει το “αντικείμενο”, διαπιστώνοντας έντρομος, πως πρόκειται για απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Αμέσως μπήκε πίσω στο κουβούκλιο και πριν προλάβει να “σφραγίσει” την πόρτα, η χειροβομβίδα εξερράγη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, ευτυχώς ελαφρά στα πόδια.
Από το υλικό των καμερών, που έχουν συλλέξει οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, “βλέπουν” την μαύρη μοτοσυκλέτα με τους δυο αναβάτες, που φορούν μαύρα κράνη, να κατεβαίνει με ταχύτητα την οδό Πανεπιστημίου, και να στρίβει στην Εθνική βιβλιοθήκη, με κατεύθυνση την περιοχή των Εξαρχείων.
Τις εικόνες, που έχουν απομονώσει από τις κάμερες οι Αστυνομικοί, τις συγκρίνουν με παλιότερες τρομοκρατικές ενέργειες και κυρίως με την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ το Νοέμβριο του 2015. Την ευθύνη τις συγκεκριμένης ενέργειας είχε αναλάβει τότε η “ΟΛΑ”.