– Η κατάσταση είναι στα χέρια της Ελλάδας και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η αισιοδοξία της ελληνικής Κυβέρνησης για συμφωνία με τους πιστωτές τις επόμενες ημέρες δεν δικαιολογείται από τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters» ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, επαναλαμβάνοντας, πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδας. Ο ίδιος φέρεται να είπε ακόμη,»Πρώτη φορά βλέπω ευτυχείς μελλοθάνατους»!OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ελπίζει σε μια άμεση συμφωνία με τους εταίρους το προσεχές διάστημα, ενώ και ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έκανε λόγο για πιθανότητα συμφωνίας μέσα σε μια εβδομάδα.

«Αυτό, που γνωρίζω από την πορεία των συζητήσεων με τους τρεις Θέσμους, δεν υποστηρίζουν την αισιοδοξία, που προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας»

«Αυτό, που γνωρίζω από την πορεία των συζητήσεων με τους τρεις Θέσμους, δεν υποστηρίζουν την αισιοδοξία, που προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για “πολύ διστακτική” πρόοδο στις συνομιλίες.
«Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ουσία στην ανακοίνωση, ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε συμφωνία», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με το «Reuters», η ΕΕ και το ΔΝΤ αναφέρουν, πως οι συζητήσεις κινούνται πολύ αργά προς μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες.
Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα πλησιάζει πιο κοντά σε μια χρεωκοπία, ο κ. Schaeuble δήλωσε, πως η κατάσταση είναι στα χέρια της Ελλάδας και πως ο ίδιος “δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο”.

«Η Ελλάδα ενδέχεται να αποτελέσει θέμα συζήτησης κατά την συνεδρίαση του G7 την επόμενη εβδομάδα»

Επίσης ο κ. Schaeuble σημείωσε, ότι “μπορεί να καταλάβει τις δημόσιες τοποθετήσεις για πολιτική λύση”, αλλά όπως υπογράμμισε, “κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται”.
Όπως εξήγησε, αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, με βάση την οποία οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν περιθώριο 4 μηνών στην Αθήνα με αντάλλαγμα τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Τέλος, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε, πως η Ελλάδα ενδέχεται να αποτελέσει θέμα συζήτησης κατά την συνεδρίαση του G7 την επόμενη εβδομάδα, παρότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα.