Οι απόγονοι των προσφύγων δεν θα ξεχάσουν τις ρίζες τους.

 «Οι λαοί χωρίς συνείδηση της καταγωγής τους, κυρίως της πολιτισμικής, είναι καταδικασμένοι να χαθούν. Όσοι διατηρούν ζωντανές οι μνήμες τους, έχουν και τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στις δυσχέρειες των καιρών, όπως αυτές που σήμερα αντιμετωπίζει ο ελληνισμός, και που πρέπει να τις υπερνικήσει αν θέλει να παραμείνει ζωντανός». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς το Δ.Σ της Ιστορικής – Λαογραφικής Ένωσης Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαριστεί τις «Αλησμόνητες Πατρίδες» για την πρόσκληση που του απέστειλαν να παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού με τον πολιτιστικό σύλλογο Πυθιωτών “Οι Σελλοί του Ολύμπου”, τον μουσικό σύλλογο Λάρισας “Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη” και τις εκδόσεις Μπαλτά για την παρουσίαση βιβλίου με θέμα “Μια βραδιά αφιερωμένη στην Καππαδοκία”. Ο κ. Χαρακόπουλος, αφού εκφράζει τη λύπη του γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόσκληση, καθώς βρίσκεται σε κομματική επίσκεψη στην Λέρο, αναφέρει ότι συγκινείται «ως Καππαδόκης, αλλά και ιστορικός ερευνητής της αγαπημένης μας πατρίδας, για αυτήν την πληθώρα έκδοσης βιβλίων που εξ αφορμής της έκδοσής τους, οργανώνεται η εκδήλωσή σας, όπως είναι ‘‘Το φάντασμα της Προύσας’’, της κ. Μ. Βεϊνόγλου, ‘‘Η Σύλλη του Ικονίου’’, του κ. Τ. Σαλκιτζόγλου, και ‘‘Στο Βασίλειο του Αργαίου και Ο Αετός της Καππαδοκίας’’, του Αρχ. π. Γαβριήλ. Η εκδοτική αυτή πλημμυρίδα αποδεικνύει ότι είναι πράγματι ‘‘αλησμόνητες οι πατρίδες’’, κι όσα χρόνια κι αν περάσουν οι απόγονοι των προσφύγων δεν θα ξεχάσουν τις ρίζες τους, την προέλευσή τους, την ταυτότητά τους. Αυτό συνιστά κατά την γνώμη μου και την καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν, με αφελή αλλά και ταυτόχρονα επικίνδυνο τρόπο, να ισοπεδώσουν την ιστορική μνήμη στο όνομα κάποιων ιδεοληψιών».

Και καταλήγει ευχόμενος για «την επιτυχία της εκδήλωσης, τη διάδοση των βιβλίων σε όσο το δυνατόν ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, και τη συγγραφή σύντομα και άλλων βιβλίων για την αγαπημένη μας Καππαδοκία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ