6ο Φεστιβάλ Χορού Αποδήμων Ελλήνων.

Θέατρο “Δόρα Στράτου”, Λόφος Φιλοπάππου,
23 και 24 Ιουλίου 2011.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου Αθηναίων.

Στον πευκώνα του Λόφου Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη, οι απανταχού Ελληνες θα ζωντανέψουν τον πλούτο της μουσικοχορευτικής μας κληρονομιάς.

Το ιστορικό Θέατρο “Δόρα Στράτου” είναι το διαχρονικό σημείο αναφοράς του Ελληνισμού για το χορό, τη μουσική και τη φορεσιά.

Θα πάρουν μέρος ελληνικές ομάδες χορού από κάθε χώρα εκτός Ελλάδος, με πρόγραμμα της επιλογής τους.

Οι χορευτές θα συμμετάσχουν επίσης σε σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, εισηγήσεις, εκθέσεις. Θα παρακολουθήσουν παράσταση του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» και θα επισκεφτούν λαογραφικά μουσεία με ειδική ξενάγηση.

Στις ομάδες και ατομικά στους χορευτές τους θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα (όχι σε διαγωνιστική βάση), βιβλία και έντυπο υλικό. Η σπουδαιότερη όμως ανταμοιβή τους είναι η ηθική ικανοποίηση ότι έδωσαν παράσταση μέσα στο προπύργιο του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού.

Με το φεστιβάλ αυτό καταδεικνύεται ότι η ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση καλλιεργείται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με τον καλύτερο τρόπο.

Πληροφορίες
Θέατρο “Δόρα Στράτου”, κα. Αγγελική Νικήτα, τηλ. (30)210.324.4395, (30)210.995.8539, φαξ (30)210.324.6921 www.grdance.org; mail@grdance.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ