Στιγμιότυπα από την εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών

Στιγμιότυπα από την συνεδρίαση

Στα Γιάννινα και από 29 μέχρι 31 Ιουλίου 2011 θα γίνει το Β΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρεια της συνεδρίασης του Παγκοσμίου Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο «Ηπειρωτικό Σπίτι» στην Αστόρια. Στη συνεδρίαση αυτή πήραν μέρος μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Φώτη Γκαλίτση, τον Επίτιμο Πρέδρο Νίκο Γκατζογιάννη, το Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κούτουλα καθώς και τους τέως Προέδρους της ΠΟΑ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θ’ αρχίσουν την Παρασκευή, 29.07. το πρωί και θα κλείσουν την Κυριακή 31.07.2011 με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai–Xenia που βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών ενημέρωσε ήδη τις Ομοσπονδίες των ανά τον κόσμο Ηπειρωτών για το Συνέδριο και τις παρακάλεσε να ρυθμίσουν τον τρόπο καθορισμού των συνέδρων, αφού λάβουν πρώτα υπόψη το καταστατικό του Παγκοσμίου Συμβουλίου καθώς και το καταστατικό της Ομοσπονδίας τους ή του Συλλόγου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο, έχουν όλοι οι Απόδημοι Ηπειρώτες που διαμένουν στο εξωτερικό και είναι μέλη των Ηπειρωτικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων της περιοχής των.

Τέλος ο Πρόεδρος ανακοίνωσε και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου η οποία απαρτίζεται από τους Χρυσόστομο Δήμου, Γεώργιο Καλλίδη, Δημήτρη Κούτουλα, Σπύρο Κωσταδήμα, Δήμητρα Πέτσα και Γεώργιο Βρυζάλα.

Στιγμιότυπα από την παρέλαση στο Μανχάταν

Ένα δεύτερο θέμα που απασχόλησε το ΠΣΗΕ είναι το θέμα του Προγράμματος Ελληνομάθειας για τους νέους και νέες Ηπειρωτικής καταγωγής που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στα Γιάννινα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Δήμου αφού τους ενημέρωσε τους συμμετέχοντες λεπτομερώς, τους παρακάλεσε να εντείνουν την προσπάθεια και φέτος να γίνει γνωστό το πρόγραμμα σε όλες τις Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες της υφηλίου.

Το Σάββατο στις 26.03.2011 ο πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Δήμου και ο αντιπρόεδρος κ. Γκαλίτσης τίμησαν τη εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης που είχε σα σκοπό την ανάπλαση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες Β. Ηπείρου και την Κυριακή 27.03.2011 παρακολούθησαν την μεγαλειώδη ελληνική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Σπύρος Κωσταδήμας

Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

www.world-epirotes.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ