Εντυπωσιακά μέτρα ασφαλείας για το Πάσχα σε όλες τις ιταλικές πόλεις. Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να «θωρακίσει» τη χώρα όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται από την τρομοκρατική απειλή.Στην Φλωρεντία, ιδίως στην περιοχή της βασιλικής εκκλησίας, βρίσκονται ήδη άνδρες των μυστικών υπηρεσιών και της αντιτρομοκρατικής, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που είναι σε θέση να εντοπίζουν εκρηκτικά.

Επισκέπτονται την Ρώμη, τις ημέρες αυτές, πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες πιστοί και τουρίστες. Επίλεκτοι σκοπευτές έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα κτήρια γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου και στην ευρύτερη περιοχή κοντά στο Βατικανό. Είναι γνωστό ότι ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτηρίζεται από μεγάλο αυθορμητισμό και ότι δεν αποκλείεται να επιδιώξει, και αύριο, μια στενή επαφή με τους πιστούς, έξω από το επίσημο πρόγραμμα και το πρωτόκολλο. Κάτι που δοκιμάζει ακόμη περισσότερο τα αντανακλαστικά των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως και των ανδρών της Αγίας Έδρας που έχουν την ευθύνη για την σωματική ακεραιότητα του ποντίφικα.

Σε κλοιό ασφαλείας η Ρώμη

Τα μέσα ενημέρωσης, μιλούν για «θωρακισμένη Αιώνια Πόλη», «Una Roma blindata». Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η είσοδος φορτηγών σε όλο το ιστορικό κέντρο της, που είναι και το μεγαλύτερο της Ευρώπης . Τις ημέρες αυτές, δε, αποφασίσθηκε να απαγορευθεί αυστηρά ακόμη και το άκρως διαδεδομένο «διπλοπαρκάρισμα», ώστε να μείνουν όλοι οι δρόμοι, όσο πιο ελεύθεροι γίνεται.

Η Ιταλία είναι το μόνο μεγάλο ευρωπαϊκό κράτος το οποίο δεν έχει πληγεί μέχρι σήμερα από τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με αστυνομία και καραμπινιέρους, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, παρακολουθώντας αδιάκοπα, τυχόν ύποπτα στοιχεία, αλλά και χρησιμοποιώντας μεθόδους που είχαν βοηθήσει στο παρελθόν ακόμη και στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωση των Ερυθρών Ταξιαρχιών

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ