Το Άγιον Όρος επισκέφθηκε στις 17 και 18 Ιουλίου ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας, προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς της πανήγυρης του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη, στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου έφτασε στις Καριές στις 17/07 λίγο μετά τις δώδεκα και μισή, όπου του έγινε υποδοχή. Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία στον Ι. Ν. του Πρωτάτου.

Ο κ. Τσιάρας αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τους αντιπροσώπους των μονών σε συνεδρίαση της Ι. Κοινότητας, στο ιεροκοινοτικό μέγαρο.

Οι μοναχοί έθεσαν στον υφυπουργό ζητήματα που αφορούν τη φορολογία των μοναστηριών, το θέμα της υπαγωγής του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς στο ΥΜΑΘ, καθώς και το θέμα των ζηλωτών, που στεγάζονται στο κτίριο της μονής Εσφιγμένου.

Ο υφυπουργός αργότερα παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε, με αφορμή την επίσκεψη του στο Άγιον Όρος, η Ιερά Κοινότητα, επισκεφθηκε τις μονές Κουτλουμουσίου και Ιβήρων και το απόγευμα παρεστεί στην πανήγυρη και στην αγρυπνία, που πραγματοποιηθηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη, ιδρυτή του κοινοβιακού μοναχισμού στο Άγιον Όρος.

Στις 18/07  ο κ. Τσιάρας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ