Από Αγ. Σοφία μέχρι Αγ. Παντελεήμονα.

Η Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου ολοκλήρωσε πρόσφατα το νεόδμητο Ιερό Ναό της, τον οποίο αφιέρωσε σε δύο σπουδαίους και Μεγαλομάρτυρες Αγίους της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Παντελεήμονα τον Ιαματικό και την Αγία Παρασκευή την Αθληφόρο.

Επειδή όμως η ιερή και ιστορική αυτή προσπάθεια κόστισε πολλά χρήματα, και το εναπομείναν χρέος της Κοινότητας είναι γύρω στο £1.000.000, χρειάζεται με διάφορους τρόπους να εξευρεθούν τα χρήματα αυτά για την αποπληρωμή του χρέους. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της Ερανικής εκστρατείας η εν λόγω Κοινότητα οργανώνει Επιχορηγημένη Πεζοπορία, για την Δευτέρα του Πάσχα, 25η Απριλίου 2011, ημέρα εορτασμού του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Η Πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί τις πρωϊνές ώρες. Θα ξεκινήσει δε από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας κεντρικού Λονδίνου (που είναι κι αυτός Ναός κτισμένος από την Ομογένειά μας πριν από 133 χρόνια) και θα καταλήξει στο νέο -βυζαντινού ρυθμού- Ελληνορθόδοξο Ναό της περιοχής Harrow ΒΔ Λονδίνου. Η απόσταση μεταξύ των δύο αυτών γεωγραφικών σημείων είναι 13.4 χιλ. / 8.3 μίλια.

Της Πεζοπορίας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος κ. Παντελής Δημοσθένους και θα συμμετάσχουν αρκετοί Ομογενείς και άλλοι φίλοι της Κοινότητας. Όσοι ενδιαφέρονται να επιχορηγήσουν τον κ. Δημοσθένους και να ενισχύσουν την ευγενική αυτή προσπάθεια παρακαλούνται να γράφουν τις επιταγές τους στο όνομα: «St. Panteleimon Greek Church» και να τις στέλνουν στην διεύθυνση της εκκλησίας: 660 Kenton Road, Harrow, Middx. HA3 9QN.

Στους Κοινοτικούς χώρους, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που θα τελεσθεί στο νεόδμητο Ναό προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της Πεζοπορίας, που θα γίνει το μεσημέρι της ημέρας εκείνης (Δευτέρας του Πάσχα), θα έχει οργανωθεί εορταστικό και πασχαλινό Ελληνορθόδοξο Πανηγύρι, με σουβλάκια και άλλα παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά και ποτά.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνείστε στον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παντελή Δημοσθένους, στο τηλ. 07768 – 210 217.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ