Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη ποιότητα νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) κ. Ανδρέας Αγγελάκης, στην διάρκεια διήμερης ενημερωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Συμμαχία για το Νερό”.
«Η Ελλάδα έχει την καλύτερη ποιότητα νερού σε όλη την Ευρώπη. Οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις σημειώνονται στην Δυτική Ελλάδα και θα πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα αυτό το γεγονός. Πρέπει να κάνουμε μικρά έργα για να αξιοποιήσουμε τους μη συμβατικούς υδατικούς πόρους. Και αυτό το στηρίζω στο γεγονός, ότι όλο το νερό, που καταναλώνουμε, δεν χρειάζεται να είναι πόσιμο», είπε ο κ. Αγγελάκης.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η ΕΔΕΥΑ, ο άνθρωπος δαπανά για τις ανάγκες του πολλά λίτρα, αλλά μόνο το 47% του νερού πρέπει να είναι πόσιμο και το υπόλοιπο 53% μη πόσιμο. Επεσήμανε ακόμα, ότι το 2050 το 75% του νερού θα είναι ελλειμματικό σε πολλές χώρες, άρα θα πρέπει να βρεθούν τρόποι εξοικονόμησης, ενώ και στην Ελλάδα η κατάσταση θα δυσκολέψει, καθώς ο πληθυσμός αναμένεται να παραμείνει στις μεγάλες πόλεις.
Η διήμερη συνάντηση διοργανώνεται από το Δίκτυα “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS” και “Ελληνικών Πράσινων Πόλεων” και την Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος «Χάινριχ Μπελ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ