Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

 

 

Μόνο ένας κακόπιστος και πικρόχολος σχολιαστής θα τολμούσε να αφαιρέσει από την κ Μέρκελ το δεδομένο του αποψινού της θριάμβου, όπως φαίνεται από τα exit polls. Πρόκειται για μία νίκη παρόμοια της οποίας το Κόμμα της CDU έχει να ζήσει εδώ και σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα.

Εάν τα exit polls είχαν επαληθευθεί μετά την πραγματική καταμέτρηση των ψήφων, η κ Μέρκελ έπαιρνε περισσότερο από το 42% και εφόσον το ξεπερνούσε μπορούσε να εξασφαλίσει 304 έδρες δηλαδή απόλυτη πλειοψηφία (έστω και μιας έδρας) από τις 606 έδρες της Bundestag…

 

       Βέβαια τα πραγματικά αποτελέσματα μάλλον δεν δίνουν απόλυτη πλειοψηφία στην κ Μέρκελ και το Κόμμα της CDU, αλλά η αλήθεια είναι ότι με τέτοια ποσοστά και με τα ποσοστά των ‘ξαφνιασμένων’ αντιπάλων του SPD όποια και εάν είναι η φυσιογνωμία της Συγκυβέρνησης η κ Μέρκελ ΔΕΝ πρόκειται να αποκλίνει ούτε σπιθαμή από την πολιτική της.

 

       Επικοινωνιακά η πολιτική στρατηγική της κ Μέρκελ, το προφίλ μιας πολιτικού που ως Καγκελάριος διαβεβαίωνε με κάθε τρόπο και κάθε ενέργειά της ότι είναι η «Μητέρα» του Γερμανικού λαού (‘Mutti’ την χαρακτήριζαν), φαίνεται ότι ΑΠΕΔΩΣΕ τα μέγιστα!

 

     Οι μέχρι σήμερα εταίροι της στην Συγκυβέρνηση ‘πληρώνουν’ το τίμημα και μάλλον μένουν εκτός Βουλής (το έπαθε ο ΛΑΟΣ του κ Καρατζαφέρη, και το ‘φοβάται’ η ΔΗΜΑΡ του κ Κουβέλη).

 

      Βέβαια η επικράτηση της κ Μέρκελ μάλλον σημαίνει και συνέχιση της ‘πολιτικής λιτότητας’ που ήδη εφαρμόζεται στον «Νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δηλαδή σε Ελλάδα και Ισπανία.

 

       Αυτό εμάς τους Έλληνες, όπως έχουν τα πράγματα με την τρόικα, τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και την δική μας Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ κκ Βενιζέλου και Σαμαρά μας επιτρέπει να ‘χειροκροτήσουμε’ τη νίκη της κ Μέρκελ;…

 

       Οψόμεθα!…

 

 

 

    

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ