Στην Κρήτη 380 από τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας.

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας.

Η επανάκτηση του μεριδίου που κατείχε η Κρήτη από την παραδοσιακή τουριστική αγορά της Γερμανίας, προβάλει πλέον ως εφικτός στόχος όπως φάνηκε από τις εργασίες του σημερινού συνεδρίου 380 κορυφαίων ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας που συνεργάζονται με τους τουριστικούς οργανισμούς Robinson και TUI, τις οποίες χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη και τους τοπικούς φορείς του τουρισμού, το γεγονός και μόνο ότι συνέδριο πραγματοποιείται στην Κρήτη στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Robinson Club – «Καλημέρα Κρήτη», της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, καταδεικνύει τις προθέσεις της Γερμανικής πλευράς να επαναφέρει προς το νησί μας και την Ελλάδα, το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που προωθούσε μέχρι πρότινος στον προορισμό μας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου – που ήταν μια ευτυχής συγκυρία για την Κρήτη- δεν έμειναν ασχολίαστες οι στοχευμένες ενέργειες και συνεργασίες της Περιφέρειας Κρήτης με τη Γερμανική πλευρά.

Οι Γερμανοί εκπρόσωποι του τουρισμού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ακούγοντας τον κ. Αρναουτάκη ν αναφέρεται στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και τη συνεργασία της με την Περιφέρεια του Μέλανα Δρυμού παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Γιοακίμ Φούχτελ, στην υποδοχή και αποδοχή που γνώρισε στην Ανατολική Κρήτη η Γερμανική ορχήστρα πνευστών «Vollmaringer Musikanten» και πιο πρόσφατα στους Γερμανούς Ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες, που βρέθηκαν για διακοπές στο ίδιο ξενοδοχείο. Τέτοιες δραστηριότητες – όπως συμφώνησαν άπαντες- συμβάλλουν στο να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των Γερμανών.

Από την πλευρά τους οι τουριστικοί εκπρόσωποι της Γερμανίας σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ της Κρήτης, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη και στάθηκαν ιδιαίτερα στο ασφαλές περιβάλλον του νησιού, που είναι η βασική προϋπόθεση της μαζικής… επιστροφής.

Οι ίδιοι παράλληλα χαρακτήρισαν την Ελλάδα και την Κρήτη σοβαρό και ελκυστικό προορισμό, πάντα υπό την προϋπόθεση της ασφάλειας και της ηρεμίας, ο οποίος ενδιαφέρει τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία θα έχουν οικονομικό κέρδος, όπως φυσικά και οι Έλληνες που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναγνώρισε ότι η Γερμανική αγορά είναι ο βασικός τροφοδότης των ξενοδοχείων μας, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης ως ποιοτικός και ασφαλής προορισμός, στη στρατηγική της Περιφέρειας για την ενιαία τουριστική προβολή της Κρήτης, στις υποδομές και εξέφρασε την ελπίδα του ότι τα επόμενα τουριστικά πακέτα «θα έχουν έντονο το άρωμα της Κρήτης».

Η Περιφέρεια Κρήτης είχε στους χώρους του συνεδρίου ειδικό περίπτερο με διαφημιστικό υλικό προβολής του νησιού και της Κρητικής κουζίνας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ