Χωρίς να εξασφαλίζει αυτοδυναμία η γερμανίδα καγκελάριος με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) κατάφερε τελικά να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του κόμματός της, το οποίο ανήλθε στο 41,5%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρέθηκαν στο 25,7%, η Αριστερά (Linke) στο 8,6% και οι Πράσινοι (Grüne) στο 8,4%.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία απομακρύνθηκε από το όριο εισόδου στην Βουλή, πέφτοντας στο 4,7%, όπως και οι Φιλελεύθεροι του FDP και του Φίλιπ Ρέσλερ που καταποντίστηκε στο 4,8%. (για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας θα βρεθεί έξω από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο).

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα συγκέντρωσε 311 έδρες ωστόσο,  δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτοδύναμα, ενώ οι έδρες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ανέρχονται σε 319.

Οι γερμανοί ψηφοφόροι, έδωσαν καθαρή εντολή στην Μέρκελ για να παραμείνει καγκελάριος και να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση. Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα μπορεί να αύξησε  το ποσοστό του σε σχέση με το 2009, αλλά ταυτό το ποσοστό, αποτελεί το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία του κόμματος. Η προσέλευση των Γερμανών στις κάλπες ήταν αυξημένη κατά 4% σε σχέση με τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2009.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ