Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση Μελόνι. Η συγκυβερνώσα Λέγκα στηρίζει τους αγρότες αποσκοπώντας σε αποδυνάμωση της πρωθυπουργού.Οι Ιταλοί αγρότες επιμένουν. Θέλουν να συναντηθούν το γρηγορότερο δυνατόν με την Τζόρτζια Μελόνι και με τον υπουργό Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, ο οποίος είναι γαμπρός της Ιταλίδας πρωθυπουργού.

Σήμερα φτάνουν στην Ρώμη συμβολικά τέσσερα τρακτέρ με είκοσι διαδηλωτές. Την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε μαζική διαδήλωση 1.500 ατόμων για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και μειωθεί η στήριξη της κοινής γνώμης προς το κίνημα των τρακτέρ.

Το βράδυ όμως έχει προγραμματισθεί μαζική πορεία με αγροτικά οχήματα στον περιφερειακό δρόμο της Ρώμης Ρακόρντο Ανουλάρε ενώ υπάρχει ένα επιπλέον αίτημα: οι αγρότες θέλουν να ανέβουν στην σκηνή του Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σανρέμο, το οποίο μεταδίδεται μέχρι και αύριο από την τηλεόραση της Rai, με τηλεθέαση, η οποία ξεπερνά το 60%.Δεν θέλουν μόνο να διαβαστεί μια ανακοίνωσή τους, ζητούν να παρέμβουν ζωντανά στον διαγωνισμό.

Τελεσίγραφο στον Ιταλό υπουργό Γεωργίας

Σε πολιτικό επίπεδο οι κινητοποιήσεις βάζουν όλο και σε δυσκολότερη θέση την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι. Αρχικά, η Ιταλίδα πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι κατανοεί την διαμαρτυρία και ότι αυξάνει τα κονδύλια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. Ο υπουργός Γεωργίας έως τώρα αρνείται να δεχτεί τους διαδηλωτές, ενώ η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι στηρίζει τις κινητοποιήσεις και είναι σε στενότατη επαφή με τους αγρότες. Χθες ο Σαλβίνι τούς συνάντησε στην πόλη της Λ΄ Άκουιλα. Στόχος της συγκυβερνώσας Λέγκας είναι να αποδυναμώσει την Μελόνι και να αυξήσει τα ποσοστά της ενόψει Ευρωεκλογών.

Μένει να διαπιστωθεί αν θα επιβεβαιωθούν πληροφορίες της εφημερίδας Corriere della Sera σύμφωνα με τις οποίες, από την ερχόμενη εβδομάδα στις διαμαρτυρίες του αγροτικού τομέα μπορεί να προστεθούν και αλιείς, οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών, όπως και γενικότερα πολίτες που χρησιμοποιούν δελτία παροχής υπηρεσιών.

Πριν από λίγο, τέλος έγινε γνωστό ότι οι αγρότες δίνουν περιθώριο στον Ιταλό υπουργό Γεωργίας Λολλομπρίτζιντα μέχρι αύριο το μεσημέρι για να πει αν εννοεί να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο. Διαφορετικά θα θεωρήσουν ότι δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας και θα ξεκινήσουν πορεία με τα τρακτέρ τους προς όλες τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ