Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε και πάλι εναντίον του ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτηριζοντάς τον «χασάπη της Γάζας». Πυρά και εναντίον του ΟΗΕ.Λάβρος και πάλι κατά του ΙσραήλΙσραήλ και του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Στην ομιλία στην 39η υπουργική σύνοδο της COMCEC, του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκος πρόεδροςκαταφέρθηκε εναντίον της Δύσης που όπως είπε, παραμένει σιωπηλή για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα ενώ για τον Νετανιάχου είπε ότι θα δικαστεί ως «ο χασάπης της Γάζας, όπως ο Μιλόσεβιτς».

Περισσότεροι από 16.000 είναι οι νεκροί και πάνω από 36.000 οι τραυματίες από επιθέσεις του Ισραήλ, είπε ο Τούρκος πρόεδρος τονίζοντας ότι «δύο στους τρεις είναι παιδιά, γυναίκες και μωρά». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ερντογάν στον ΟΗΕ που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αποστολή του.

«Ο ΟΗΕ ιδρύθηκε για την παγκόσμια ασφάλεια, αλλά δεν μπορεί καν να προστατεύσει τους ίδιους τους υπαλλήλους του από την ισραηλινή βαρβαρότητα. Η σφαγή του Ισραήλ επιταχύνεται, χαιρετίζω τη Γάζα που αντιστέκεται, είπε με νόημα ο τούρκος πρόεδρος που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην φετινή 100η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ, ισχυριζόμενος ότι Δημοκρατία της Τουρκίας άφησε πίσω της «έναν αιώνα δόξας και τιμής».