Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος 2 (79) Απρίλιος – Ιούνιος 2010 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών.

Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.

Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για τις Ελληνικές λέξεις στην ρουμανική γλώσσα, τις Νεοελληνικές Σπουδές στην Βαρσοβία, τους Συλλόγους Ελλήνων Βουλγαρίας, τα Ελληνικά για τους Πομάκους καθώς και διάφορα άλλα άρθρα για την Ελληνική Γλώσσα στον κόσμο.

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το άρθρο σχετικά με το βιβλίο της κ. Λεονόρας Ζέελινγκ, με το οποίο προτείνει την οικονομική υποστήριξη της Ελλάδας με βάση τις ελληνικές λεξεις που υπάρχουν σε όλες τις γλώσσες.

Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας.

Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες σε 76 Χώρες (Πανεπιστήμια και Σχολεία στα οποία διδάσκεται η Ελληνική, Ομογενειακούς Συλλόγους κ.λπ.), αποστέλλεται επίσης στα Μέλη και σε πολλούς συνδρομητές.

Το περιοδικό μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού :  www.odeg.gr.

Πληροφορίες στο τηλ. : 0030 210 7718077, Ηλεκτρονική διεύθυνση : odeg@otenet.gr, Ιστοσελίδα : www.odeg.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ