Ανακοίνωση

Στο κείμενο που ακολουθεί παρουσιάζουμε τις απόψεις των γονέων όπως εκφράστηκαν μέσα από  τη  συνέλευση. Για ακόμα μία φορά φαίνεται η αγωνία και αγανάκτηση των γονέων για το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών τους.

«Ως πρόεδρος των Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής Μπήλεφελντ  Γερμανίας θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και όχι μόνο,  εκατοντάδων Γονέων που ενώ τα παιδιά τους φοιτούν σε κάποια βαθμίδα της Ελληνόγλωσσης  Εκπαίδευσης,  Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο είδαν να  καταργείται δια νόμου η βαθμίδα του Λυκείου.

Οι άνθρωποι αυτοί άκουσαν μεγαλόστομες εξαγγελίες για προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές του Γυμνασίου π.χ. γερμανικά που δεν έγιναν ποτέ πράξη, βίωσαν το γεγονός ότι, τα παιδιά τους στην Α Λυκείου να περιμένουν στο Β τετράμηνο ακόμα τα βιβλία του Νέου Λυκείου από την Ελλάδα, και τέλος είδαν τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας να συρρικνώνεται σε μία ώρα την εβδομάδα στο Λύκειο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αυτή η δυσλειτουργία σε συνδυασμό  με την κατάργηση δια νόμου του Λυκείου ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.

Ζητούμε την απόσυρση του Άρθρου περί κατάργησης του Λυκείου και απαιτούμε σεβασμό στο δικαίωμα μας να έχουν τα παιδιά μας πρόσβαση στην Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση. Άλλο είναι η  αύξηση της παροχής δίγλωσσης εκπαίδευσης και άλλο η απαξίωση η δική  μας και των παιδιών μας και εξηγώ,  μα είναι δυνατόν να αποφασίζεται  δια νόμου μέχρι ποια βαθμίδα σχολείου θα πάνε τα παιδιά μας;

Τα σχολεία που έχουμε στη Ρηνανία Βεστφαλία είναι σχολεία ποιοτικά που προσφέρουν στα Ελληνόπουλα την γερμανική γλωσσομάθεια που είναι απαραίτητη για τη χώρα υποδοχής π.χ. το ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων είναι 25% στη γερμανική γλώσσα και ταυτόχρονα διδάσκονται  τα παιδιά μας τη γλώσσα και την ιστορία μας. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε και είμαστε σίγουροι ότι σας είναι γνωστό ότι, ο αριθμός των συμπατριωτών μας που μετανάστευσαν στη Γερμανία μόνο κατά το έτος 2011 ανέρχεται στις εννέα χιλιάδες (πηγή Destatic). Αρκετοί από αυτούς ήρθαν χωρίς τα παιδιά τους τα οποία θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. Δηλαδή ο αριθμός παιδιών που είναι απόλυτα εξαρτημένοι από αυτόν τον τύπο σχολείου αυξάνει διαρκώς Καλούμε Όλους τους Γονείς στη Ρηνανία Βεστφαλία να μην ενεργούν βιαστικά και με το φόβο ότι τα σχολεία θα κλείσουν παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Να θυμούνται ο επιμένων νικά.  Εμείς θα αγωνιστούμε χωρίς να λογαριάσουμε το κόστος να παραμείνουν τα σχολεία μας ανοιχτά».

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γραμματέας

 

Γ. Βόμπρας                                                                                    Ι. Βολιώτης