Διάβασα στις 14.07.2010 στην έγκριτη εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ“ τις δηλώσεις του κ. Γ. Ιβάνοφ πρόεδρου της ΠΓΔΜ και θαύμασα τον εμπαιγμό που εκτόξευσε εναντίον του συνόλου της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, ή αν θέλετε εναντίον του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας. Σύμφωνα με τον Γκεμπελικό κανόνα λέγε, λέγε και όλο και κάτι θα μείνει, γελοιοποίησε τους πολιτικούς της χώρας μας και κέρδισε και πάλι σημεία. Οι φίλοι και σύμμαχοί μας του Ινστιτούτου “Konrad Adenauer“ χειροκρότησαν, όχι μόνο από ευγένεια, στο ξεδίπλωμα των απόψεων του κ. Ιβάνοφ. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία μας δεν είναι σε θέση ή δεν θέλει επειδή δεν μπορεί ή δεν της το επιτρέπουν να πει το βροντερό ΟΧΙ στις κατακτητικές βλέψεις των συμμάχων, φίλων και εχθρών μας επί του ελληνικού εδάφους της Μακεδονίας για τα σκοπιανά πιόνια τους. Φυσικά η μελλοντική διάλυση της Βόρειας Ελλάδας θα ολοκληρωθεί με την απόσπαση της Δυτικής Θράκης και μέρους της Ηπείρου.

Η πολιτική ηγεσία δεν είναι αυτή που απαιτούν οι καιροί, διότι δεν έχει και δεν επιθυμεί να έχει την γνώμη τού Ελληνικού Λαού στον προγραμματισμό τής αντιμετώπισης τής εχθρικής επιβουλής εναντίον της πατρίδας μας. Όπως και στο παρελθόν έτσι και στο παρόν, ο άνθρωπος που θέλει να είναι ο καθιερωτής της συμμετοχικής δημοκρατίας, θα αντιμετωπίσει με την σοφή σκέψη της υποτελείας τις δηλώσεις του κ. Ιβάνοφ. Το υπουργείο Εξωτερικών, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, θα λάμψει και πάλι με την αρρωστημένη σιωπή του. Τι μας είπε ο … φίλτατος Πρόεδρος των Σκοπίων;

Αρχίζω από το τέλος και σημειώνω ότι μας απείλησε με κατσαπλιάδικο, αν κάνουμε χρήση του αναφαίρετου δικαιώματός μας να θέσουμε και πάλι βέτο στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εάν δεν βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

Είπε επίσης ότι η “Μακεδονία και οι Μακεδόνες“ είναι φίλοι της Ελλάδας(!). Αλλά γιατί να μην λέει ό,τι θέλει, αφού γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, διόρισε Διευθυντή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πολιτικό πρόσωπο που αυτοονομάζεται «Ελληνόφωνος Ευρωπαίος» και υποστηρίζει και ζητά την αναγνώριση εθνικής μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα; Θαυμάστε, συμπατριώτες της Διασποράς, το μεγαλείο της ανοησίας, για να μη γράψω κάτι άλλο. Αν ήταν φίλος της Μακεδονίας και της άλλης Ελλάδας θα έπρεπε να πει η Σλαβία και οι Σλάβοι είναι φίλοι της Ελλάδας.

Πάντως οι σύμμαχοι μας τους χειροκρότησαν ξεδιάντροπα και είναι μαζί τους.

Όποιος αμφιβάλλει για τη θέση του, ας διαβάσει αυτά που λέει: “Η Ελλάδα μάς παρασύρει στη δίνη του πολιτικού αναχρονισμού του 19ου αιώνα“. Μιλάει για άρνηση από την Ελλάδα του ονόματος τού κράτους τους, ατομικών ανθρώπινων δικαιωμάτων της χώρας του και δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού και για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για να καταλήξει ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει συνεννόηση, αν δεν …υποκύψει η Ελλάδα στις απαιτήσεις των Σλάβων της Σλαβίας. Ωραία διδάσκει ο κ. Ιβάνοφ την πολιτική μας ηγεσία και ελπίζω ότι κάτι θα διδαχθούν για να επανεξετάσουν τις θέσεις τους, αν τους το επιτρέπουν, για να αντιμετωπίσουν τους συμμάχους των Σκοπιανών. Ρωτώ, όμως, τους προστάτες των γειτόνων μας, τι γίνεται με τα δικά μου δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;

Είναι δυνατό και επιτρέπεται σε ένα κράτος να δίνει αυθαίρετα το ιστορικό όνομα της γειτονικής περιοχής και γειτονικής χώρας, όπου στο παρελθόν υπήρξαν αιματηρές συγκρούσεις, και όταν μάλιστα αυτό το κράτος, τότε, δεν υπήρχε καν αλλά βαπτίσθηκε στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον ΤΙΤΟ; Αφού γνωρίζουμε τα σχέδια και των Σκοπιανών, μου φαίνεται αδιανόητο να δεχθούμε την ένταξη της Σλαβίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ πριν βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας. Οι πολιτικοί μας πρέπει να πηδήξουν την σκιά που τους συνοδεύει και να πούνε το μεγάλο ΟΧΙ. Ο κόσμος όλος ας τους ονομάσει, όπως θέλει, αφού είναι απολίτιστος και το μόνο που γνωρίζει είναι το οικονομικό συμφέρον. Η πολιτική μας ηγεσία δεν έχει το δικαίωμα να διαπράξει το ίδιο έγκλημα. Δεν προσβάλλει μόνο τους νεκρούς που πέσαν στους αγώνες για να παραμείνει η Μακεδονία αυτό πουν ήταν είναι και θα είναι: Ελληνική, αλλά ανοίγει την Κερκόπορτα για μία μεγάλη καταστροφή στον ελληνικό χώρο. Ότι δήθεν η Ελλάδα απειλείται από πτώχευση δεν είναι δικαιολογία να καταθέσουμε τα όπλα και να τα προσφέρουμε όλα. Ο καθηγητής Σαράντος Καργάκος είπε:

Η Μακεδονία μάς ανήκει, αλλά μήπως δεν μάς αξίζει;

Μέχρι σήμερα αγωνίζεται η πολιτική μας ηγεσία και αποδεικνύει ότι δεν μας αξίζει.

Είναι πλέον καιρός να εφαρμόσουμε τους στίχους του Γιώργου Σεφέρη με μουσική του Μίκη και να προχωρήσουμε:

Με τι καρδιά, με τι πνοή,
τι πόθους και τι πάθος
πήραμε τη ζωή μας λάθος
κι αλλάξαμε ζωή

ΕΙΘΕ

Διατελώ με τιμή

Γεώργιος Α. Βλάχος
Herzberg, Niedersachsen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ