Το 2014 θα βγούμε από το Μνημόνιο», τόνισε στο πρωτοχρονιάτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι κατά την επόμενη χρόνια «το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο- το 2014 η Ελλάδα θα βγει στις αγορές».

Συλλήψεις μετά την κατάθεση Κάντα.

Στη σύλληψη εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε το Υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, προχώρησαν οι αρχές, ύστερα από ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή. Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπαχρήστο, τον οποίο κατονόμασε στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Α. Κάντας.

Έκριναν αντισυνταγματικές τις μισθολογικές μειώσεις σε δικαστές.

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν και ακυρώθηκαν με απόφαση του Μισθοδικείου οι πρόσφατες αναδρομικές μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών, ενώ επίσης κρίθηκε ότι οι δικαστές, όπως οι βουλευτές, δικαιούνται να έχουν αφορολόγητο 25% επί των ακαθάριστων αποδοχών τους. 


 

Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Μ. Λιάπη για τις πλαστές πινακίδες.

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες. Στον πρώην υπουργό, που δεν προσήλθε στη δίκη του, επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

Ο Νεόκοπος σε σχόλιό του στα ΝΕΑ με τίτλο «Μιχάλης Λιάπης» γράφει: «Κύριε Διευθυντά, Αντί να πληρώσει 1.200 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 73.000 ευρώ. Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με τα οικονομικά…».

 

Υπεγράφη η πρώτη κλαδική σύμβαση με πρόβλεψη για αύξηση μισθών το 2015.

Νέα κλαδική σύμβαση εργασίας, διετούς διάρκειας, υπέγραψαν οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι του κλάδου. Η πρόβλεψη για -έστω οριακή- αύξηση μισθών 1% το 2015 και αυτή καθ' εαυτή η υπογραφή κλαδικής σύμβασης είναι παρήγορες ειδήσεις. Από την άλλη, το ύψος της αύξησης, αλλά και οι ανατροπές σε θεσμικές ρυθμίσεις, όπως η «πληρωμή» υπερωριών με ρεπό είναι ενδεικτικές της μάλλον ανήκεστου βλάβης που έχουν υποστεί τα εργασιακά και της δεινής θέσης των εργαζομένων που για να ξανακερδίσουν τα χαμένα δικαιώματα θα πάρει-αν μη τι άλλο- πολύ χρόνο.