Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος συνόδεψε αυτό το Σάββατοκύριακο 10 και 11 Μαίου στην Στουτγκάρδη τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Γερμανία.
Ο κ.Γεροντόπουλος παρέστη στην ειδική εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον Πρωθυπουργό του Κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Πρωθυπουργίας, παρουσία προσωπικοτήτων της πολιτικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.
Το απόγευμα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρακολούθησε τον Εσπερινό στον κατάμεστο από τους Έλληνες ομογενείς Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ.Γεροντόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερός, που μαζί με τους συμπατριώτες μας της Στουτγκάρδης, υποδεχόμαστε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ.Βαρθολομαίο, στο ξεκίνημα της επίσκεψης του στην Γερμανία. Είναι ο πνευματικός μας ταγός, όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών σε κάθε γωνιά της Γης. Αν η πατρίδα μας είναι ελεύθερη και εμείς παραμείναμε Έλληνες παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στο πέρασμα των χρόνων, το οφείλουμε στην εκκλησία μας.
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, συνεχίζει όπως και οι προκάτοχοι του να σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου. Το τεράστιο έργο του και όχι μόνο σε θρησκευτικό επίπεδο, το αναγνωρίζουν οι πάντες όπως διαπιστώσαμε από την υποδοχή που του επεφύλλαξε και ο Πρωθυπουργός της Βάδης – Βυρτεμβέργης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι εκτός από εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών και δογμάτων υποκλίνονται στην προσωπικότητα και την προσφορά του. Κι αυτό μας γεμίζει χαρά, υπερηφάνεια και ικανοποίηση, γιατί σε δύσκολες στιγμές βρίσκεται επικεφαλής του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.
Σήμερα Κυριακή, ο Υφυπουργός κ.Γεροντόπουλος παρακολούθησε μαζί με τον τον Πρωθυπουργό του Κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν, την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού του Έσλινγκεν. Μιας πόλης λίγα χιλιόμετρα έξω από την Στουτγκάρδη, όπου εδώ και δεκαετίες ζουν και εργάζονται χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι επεφύλαξαν επίσης συγκινητική υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

gerontopoulos2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ