Συνάντηση με αντιπροσωπεία αγωνιστών της ΕΟΚΑ, είχε στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος. Οι Κύπριοι αγωνιστές, που βρέθηκαν στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Μνημείου Ηρώων Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-’59, του έκαναν δώρο βιβλία τα οποία αναφέρονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μεγαλονήσου. Παράλληλα, ζήτησαν την συμβολή του Υπουργείου Εξωτερικών στους εορτασμούς που θα γίνουν το 2015 σε όλο τον κόσμο, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955.
Ο κ.Γεροντόπουλος τους ευχαρίστησε τόσο για την επίσκεψη, όσο και για την ξενάγηση που του έκαναν στα Φυλακισμένα Μνήματα, όταν είχε επισκεφθεί την Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο. “Ήταν για μένα μια εμπειρία ζωής η επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα, τον τόπο όπου βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν οι αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Κύπρου. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για εκείνες τις στιγμές.
Θέλω να επαναλάβω κάτι που λέω πάντα. Είναι πολλά τα 40 χρόνια κατοχής της Μεγαλονήσου και αποτελεί ντροπή να υπάρχουν ακόμα και τώρα τουρκικά στρατεύματα κατοχής σε μια χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει αυτά να αποχωρήσουν άμεσα και να δοθεί επιτέλους λύση στο Κυπριακό, με βάση τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο”, επεσήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών. Ξεκαθάρισε παράλληλα πως πρέπει να θεωρούν δεδομένη την συμπαράσταση και τη βοήθεια για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν του χρόνου σε όλο τον κόσμο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ