Τα μαθηματικά όντα που ερμηνεύουν τον κόσμο.

Θεόδωρος Κ. Βεργίδης.

Εκδόσεις ΞΥΡΑΦΙ, 2012 – Καβάλα.

ISBN 978-960-932368-0 (Μαλακό εξώφυλλο).

Σελ.: 120 – Διάσταση 24×16εκ.
Τιμή: 10,00 € (Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 6,5%)

Το βιβλίο αυτό ασχολείται με ένα αντικείμενο ελάχιστα γνωστό στους καθηγητές μαθηματικών και παντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό, τα Φράκταλ. Έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν έτσι ώστε, να γίνουν κατανοητά και να φανεί ότι έχουν πολλά χαρακτηριστικά, τόσο παιδαγωγικά όσο και πρακτικά σε σύγχρονες εφαρμογές που τα καθιστούν ελκυστικά, ενδιαφέροντα και χρήσιμα, ώστε ίσως κάποτε στο μέλλον να διδαχθούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό μπορεί να διαβαστεί και από μη μαθηματικούς, λόγω της αισθητικής απήχησης, των “εξωτικών” σχημάτων και μορφών και των παράξενων ιδιοτήτων που παρουσιάζουν τα Φράκταλ, αλλά κυρίως, γιατί αυτά τα “εξωγήινα” όντα, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αυτό φαίνεται αν ανατρέξουμε στις σημαντικότερες εφαρμογές των Φράκταλ στον σύγχρονο κόσμο που αναφέρονται στο 6ο Κεφάλαιο π.χ. στην Ιατρική, Βιολογία, Τέχνη, Αστρονομία, Η/Υ, Γεωλογία και Μουσική.
Οι τόσες πολλές και σημαντικότατες εφαρμογές τους, εκτός από την ωφέλεια στην ανθρωπότητα, προσθέτουν και μία ακόμη απάντηση στο “αιώνιο” ερώτημα των μαθητών και όχι μόνο: “Πού χρειάζονται τα Μαθηματικά;”.

Παραγγελίες: Εκδόσεις ΞΥΡΑΦΙ, Τηλ. Επικοινωνίας 2510 837373, Fax 2510 833024, email: info@xirafi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ