«Ελληνογερμανικές σχέσεις: Αλληλεπιδράσεις στον πολιτισμό και την τέχνη» είναι το θέμα της διεπιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας του A.Π.Θ., την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011, το πρωί και το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να εξεταστούν, με τρόπο απλό και επιστημονικό, η αλληλοεπίδραση και η πρόσληψη των δύο πολιτιστικών οντοτήτων στους τομείς της τέχνης, της εκπαίδευσης, της διανόησης, από την εποχή της ανάπτυξης του γερμανικού φιλελληνισμού για τη στήριξη του αγώνα ανεξαρτησίας των Ελλήνων μέχρι σήμερα. Η επιρροή των ανθρώπινων σχέσεων λόγω της μεγάλης ελληνικής ομογένειας στη Γερμανία, καθώς και το υψηλό  επίπεδο των μορφωτικών ανταλλαγών και ακαδημαϊκών σχέσεων έπαιξε, επίσης, μεγάλο ρόλο στη δημιουργία κλίματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, η οικονομία υπήρξε σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε στη σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Όλες αυτές τις παραμέτρους, θα αναπτύξουν, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011, στην αίθουσα Διαλέξεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης, διακεκριμένοι επιστήμονες, στην ημερίδα που οργανώνει το Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας του Α.Π.Θ. με τη συνδρομή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, του γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε και της επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Για το πρόγραμμα της Ημερίδας πατείστε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ