Η Βουλευτής Επικρατείας, Αναπληρώτρια Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Ν.Δ., κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Ν.Δ., Παναγιώτης Σκανδαλάκης, στο 1ο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Στο 1ο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία συμμετείχε η Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, έχοντας και η ίδια ζήσει χρόνια στο εξωτερικό και γνωρίζοντας εκ πείρας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εκτός πατρίδας.

Αφού καλωσόρισε την Ελληνική Ομογένεια, η οποία όπως είπε υπήρξε η φυσική της οικογένεια επί μια δεκαετία, αφού ως φοιτήτρια και ως εργαζομένη έζησε μαζί με τους Έλληνες της Αμερικής και της Ευρώπης, η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στην παραδοχή ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη η παράταξη που εκφράζει, πέραν από όλους τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, την αγάπη για την πατρίδα.

Η Ομογένεια αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού λαού και χρειάζεται ενίσχυση της επικοινωνίας με τη Χώρα, ενίσχυση της παρουσίας της Ελληνικής παιδείας στις κοινότητές της, άνοιγμα ευκαιριών για επιστροφή ή επενδύσεις στην Ελλάδα. Για αυτό το λόγο, ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Περαιτέρω πρέπει να ενισχύσουμε τα ομογενειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης και να ισχυροποιήσουμε την Ελληνική πολιτιστική παρουσία μέσα από τις μικρές ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού.

Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί και να σχηματίσουμε αποτελεσματικές ομάδες πίεσης για τα Ελληνικά θέματα, για τα θέματα τόσο της μητροπολιτικής Ελλάδας, όσο και των απανταχού Ελλήνων. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη: οι Έλληνες του εξωτερικού είναι σημαντικό κομμάτι του έθνους μας. Για την στήριξη της χώρας και του έθνους, πρέπει να συνενωθούμε όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ