Γράφει η Νάντια Κόλλια.

Ένα νέο μέλος έγινε δεκτό από την αρχαιότερη ένωση λογοτεχνών στην Ελλάδα, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Πρόκειται για την κσθηγήτρια Θεολόγο, λογοτέχνη και δημοσιογράφο κ. Βασιλική Παππά η οποία εργάζεται ως σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας και δημοσιογραφεί στην «Ελληνική Γνώμη».
Η κ. Παππά γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και είναι μητέρα δύο παιδιών, του Μάριου, σπουδαστή Διατροφολογίας και της Τζένης, μαθήτριας Λυκείου. Σπούδασε Ποιμαντική & Κοινωνική Θεολογία στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Βελιγραδίου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών με άριστα από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Εκκλησιαστική Ιστορία και την Χριστιανική Ηθική. Συνέχισε με doctoral research στην Ποιμαντική Ψυχολογία καταθέτοντας υποψηφιότητα στον καθηγητή Χρήστο Βάντσο. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος Σερβοκροατικής και Ρωσικής γλώσσας από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου. Παρακολούθησε μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, Marketing – Management δημιουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εφαρμογής των Βαλκανικών γλωσσών κ.ά. Ειδικεύτηκε δε στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης Σχολικών Μονάδων Επικοινωνίας – Δημοσίων Σχέσεων, Ειδικής Αγωγής και μαθησιακών δυσκολιών.
Η κ. Παππά έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο και μία πολύ σημαντική αρθρογραφία σε επιστημονικά περιοδικά. «Νίκος Αστρινίδης. Ανατολίζοντες γλυκασμοί», «Σημειολογία των ονομάτων», «Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία», «Βίοι Αγίων και οι εικονιζόμενες μορφές τους ως πρότυπα πνευματικής ζωής» είναι μερικά από τα έργα της. Μεγάλη τιμή είναι η είσοδός της στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών η οποία ιδρύθηκε το 1930 από τις κορυφές της τότε πνευματικής κοινότητας Άγγελο Σικελιανό, Γεώργιο Δροσίνη, Ζαχαρία Παπαντωνίου κ.ά. Στους σκοπούς της Ένωσης είναι η διάδοση της αγάπης προς την λογοτεχνία, η διάδοση της λογοτεχνικής εργασίας των μελών, η έκδοση περιοδικών, η διοργάνωση διαλέξεων, οι λογοτεχνικοί διαγωνισμοί κ.ά.
Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη η προβολή των πνευματικών δραστηριοτήτων και η καθιέρωση προτύπων υψηλών αξιών και στόχων.-

Αναδημοσίευση από την εφημ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ