Στα εγκαίνια της Έκθεσης με κεντρικό θέμα: «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. Οι αδελφοί Μανάκια Φωτογραφίζουν. 1ος ΚΥΚΛΟΣ: Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (1877-1911). Έκθεση Φωτογραφικού Υλικού και Ντοκουμέντων του Αλέξανδρου Τζιόλα», η οποία πραγματοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης στο χώρο του Κέντρου Ιστορίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρέστη ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Η έκθεση έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανό Λαζαρίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την δολοφονία του. Στο χώρο της έκθεσης παρουσιάζεται με φωτογραφικό υλικό, σημαντική κληρονομιά για τα Γρεβενά των Αδελφών Μανάκια, η δράση του μέσα από ντοκουμέντα στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και το χρονικό της δολοφονίας του με την κηδεία του, με σκηνές από το εσωτερικό του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Βαροσίου) και εκτός Ναού.

Τον κ. Δήμαρχο ξενάγησε στο χώρο της έκθεσης ο κ. Αλέξανδρος Τζιόλας, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη διοργάνωση.

Τον κ. Δήμαρχο συνόδευε η Αντιδήμαρχος Γρεβενών κα Αικατερίνη Πέτρου, ενώ το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Πάκας.

Η έκθεση που διοργανώνεται με τη συνεργασία: του Περιοδικού «ΔΙΑΥΛΟΣ», τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Γρεβενών, ανοίγει έναν κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Βόρειας Ελλάδας.

Η ανωτέρω έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 14 Ιανουαρίου 2012.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ