Αγαπητοί Ενορίτες.

Με τη χάρη του Θεού συμπληρώνω εφέτος το 65ο έτος της ηλικίας μου. Με βάση το γερμανικό νόμο συνταξιοδοτήθηκα, ήδη από τον Σεπτέμβριο 2011.

Με τη συνταξιοδότησή μου παρακάλεσα τον Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο να με απαλλάξει από τα διοικητικά καθήκοντα της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου και να διορίσει νέο εφημέριο της Ενορίας.

Παράλληλα παρεκάλεσα τον Σεβασμιώτατο να επιτρέψει να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, σε θέση που εκείνος θα αποφασίσει και που οι δυνάμεις μου το επιτρέπουν.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης απεδέχθη την παράκλησή μου και διόρισε νέο εφημέριο της Ενορίας Αγίων Πάντων τον Πρωτοπρεσβύτερο-εκπαιδευτικό π. Γεώργιο Βλέτση. Ο π. Βλέτσης είναι ήδη γνωστός στο Μόναχο γιατί υπηρέτησε θεοφιλώς παλαιότερα ως εφημέριος στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Μονάχου και ως δημοδιδάσκαλος στα σχολεία Μονάχου.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ενέκρινε την περαιτέρω ενεργό υπηρεσία μου στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και μου ανέθεσε να παραμείνω στο Μόναχο και να συνεχίσω να είμαι Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, όπως δηλαδή ήμουν μέχρι και τώρα. Είναι αυτονόητο, ότι θα βοηθώ τους ιερείς των Ενοριών μας στη τέλεση της Θείας Λειτουργίας, των ιερών Μυστηρίων και στο γενικώτερο εκκλησιαστικό τους έργο.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 στις 9 π.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αυγουστίνος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα τοποθετήσει τον π. Γεώργιο Βλέτση ως προιστάμενο της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου.

Στη σημαντική αυτή, για την ενορία μας, στιγμή είσθε όλοι καλεσμένοι να έλθετε στο Ναό την Κυριακή 09.10.2011, να συγχαρείτε τον π. Γεώργιο και να τον στηρίξετε με τις προσευχές σας στην ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Είναι βέβαιο ότι και με τη δική σας συμπαράσταση θα μπορέσει ο π. Γεώργιος να επιτελέσει και τώρα και στο μέλλον ένα θαυμάσιο έργο προς δόξαν Θεού και για το καλό της Ομογένειάς μας στο Μόναχο.

Εκφράζω θερμές ευχαριστίες στο Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αυγουστίνο τόσο για την πολύτιμη, πολύπλευρη και αμέριστη στήριξή του στη μέχρι τώρα μακροχρόνια ιερατική μου διακονία, όσο και για την ευλογία του και την έγκρισή του να συνεχίσω να υπηρετώ την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας στο Μόναχο.

Επίσης ευχαριστώ τους ιερείς, τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές, την Ορθόδοξη Διακονία και όλους τους Έλληνες και τους Βαυαρούς για την αγάπη με την οποία με στήριξαν, σ’ όλα αυτά τα χρόνια, στο ενοριακό έργο.

Με τη σοφή πηδαλιουχία και συμβολή του Σεβ. Μητροπολίτη μας, με τη στήριξη των ιερέων της Μητροπόλεώς μας, με τη σύμπραξη των ελληνικών και ελληνογερμανικών οργανωμένων φορέων και συλλόγων και με τη συμπαράσταση των συμπατριωτών μας και των Βαυαρών, θα προσπαθήσω να συνεχίσω τη διακονία μου – ως Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας – για το καλό της Εκκλησίας μας, της χώρας που ζούμε και του Έθνους μας.

Με ευχές

π. Απόστολος Μαλαμούσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ