Έφυγε  από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, μετά από μάχη που έδωσε τους τελευταίους μήνες με τον  καρκίνο, ο δημοσιογράφος της Ομογένειας και στενός συνεργάτης επί σειρά ετών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Γιάννης Δελόγλου βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την Ομογένεια.

Σε όλους μας θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα το κουράγιο του, η όρεξη για ζωή, το καθαρό του βλέμμα, η αγάπη του για  τους φίλους και την οικογένειά του αλλά και τον απόδημο ελληνισμό που για δεκαετίες υπηρέτησε δημοσιογραφικά με κύρος, υπευθυνότητα και απαράμιλλο επαγγελματισμό και πάθος.

Ο Γιάννης Δελόγλου γεννήθηκε το 1947 στη Νέα Ζίχνη Σερρών είχε πολύπλευρη κοινωνική παρουσία ανάμεσα στους συλλόγους και τα σωματεία της ομογένειας της Γερμανίας.

Ως ιδρυτικό μέλος, ως πρόεδρος, Γραμματέας ή απλό μέλος. Διετέλεσε καθηγητής διαιτησίας Ποδοσφαίρου. Διετέλεσε ανταποκριτής του εθνικού ιδρύματος ραδιοφωνίας και ήταν μέλος των εκδόσεων Γερμανίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοσιογράφων.

Ως δημοσιογράφος και συγγραφέας για την ανεκτίμητη προσφορά του στα δρώμενα του ελληνισμού, τιμήθηκε πάμπολλες φορές με διπλώματα από σωματεία και συλλόγους της Ομογένειας και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας. Ήταν και συγγραφέας αρκετών βιβλίων.

Άθρωπος με βαθιά γνώση και μελέτη της ιστορίας μας και υπερασπιστής της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Διοργανωτής ημερίδων για την ιστορία και την παράδοση για την τόνωση του πατριωτικού αισθήματος των συμπατριωτών μας στη Γερμανία.

Πάντα κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τον αρχιεπίσκοπο Γερμανίας στηρίζοντας κάθε πτυχή του έργου τους.

Χωρίς να λογαριάζει κόπους και έξοδα διέσχιζε  όλη τη Γερμανία και την Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί κοντά στα προβλήματα και τις εκδηλώσεις των ομογενών μας και όλων των Ελλήνων.

Ο Γιάννης Δελόγλου, ο δικός μας άνθρωπος ήταν μια ιδιαίτερη, χαρισματική φυσιογνωμία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ και οι συνεργάτες της εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Leonberg:

    Αγαπητή Ελληνική Γνώμη,

    Πληροφορηθείς τον θανάτου του συμπατριώτη μας Γιάννη Δελόγλου, θα ήθελα ειλικρινά, μέσα από τις φιλόξενες στήλες σας, να εκφράσω, πέρα από τις πολιτικές μας διαφορές, αντιθέσεις και απόψεις που είχαμε, τα πιο ειλικρινά και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλους τους συγγενείς, του εκλιπόντα. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας
    Αχιλλέας Ζάκκας
    Ιδρυτικό και επίτιμο μέλος
    της Ελληνικής Κοινότητας
    Leonberg.

  2. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο την Στέλλα και στα παιδιά σου που είναι σίγουρα περήφανα για σένα.Καλή ανάπαυση!!!

  3. Γνώρισα τον Γ. Δελόγλου με αφορμή μία τριήμερη συνάντηση νέων ποντίων στη Φρανφκούρτη πριν από λίγα χρόνια, και θα θυμάμαι τον μειλίχιο χαρακτήρα του και την καλή επαφή του με τον επίσης εκλιπόντα (από το 2010) πατέρα μου. Καλό παράδεισο

  4. Εις τον αξιοαγαπητον ανεκτιμητον φιλον μου
    Γιαννη Δελόγου που επι δεκαετίες σταθηκε στο πλευρό
    των Ελλήνων της Γερμανίας αν και παρευρεθηκα είς τήν
    επικηδειαν τελετην θέλω δια μέσου της εφημερίδος σας
    να εκφρασω τα θερμα μου συλληπητήρια σε όλους τούς
    στενους συγγενής του και ένα θερμό αντίο και είθε
    το χώμα που τόν σκεπαζει να είναι ελαφρύ
    Με βαθείαν εκτιμησιν
    Αμανάτης Ταγκαλίδης
    71229 Leonberg

  5. Στον αξιαγάπητο συνάδελφό μου και επί πολλά χρόνια συνεργάτη μου στον ομογενειακό τύπο της Γερμανίας Γιάννη Δελόγλου, που για πολλές δεκαετίες αγωνίστηκε ακατάπαυστα για τα δίκαια του Ελληνισμού της Γερμανίας και έφυγε από τον μάταιο αυτόν κόσμο αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση,εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ και ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!Είθε το χώμα που τον σκεπάζει να είναι ελαφρύ…
    Σε όλους τους δικούς του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

  6. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
    ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ.

  7. Ανείπωτη θλίψη προκάλεσε στον Ελληνισμό της Διασποράς σε ολόκληρη τη Γερμανία η είδηση του θανάτου του Γιάννη Δελόγλου, του ακούραστου μαχητή της δημοσιογραφίας, του συνοδοιπόρου της Διασποράς από τη δεκαετία του ʽ60 μέχρι και σήμερα, του φίλου, του πατριώτη, του Έλληνα.
    Ήθος , σεβασμός , αγωνιστικότητα , αξιοπρέπεια , αγάπη για την πατρίδα που τον γέννησε, την Ελλάδα , αλλά και σεβασμό για τον τόπο στον οποίο αναδείχθηκε και καταξιώθηκε επαγγελματικά , τη Γερμανία είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν ολόκληρη τη ζωή του.
    Σεμνότητα, εργατικότητα, και τιμιότητα υπήρξαν μόνο κάποια από τα γνωρίσματα της ταυτότητάς του.
    Η αγάπη του για τα γράμματα, και την Ιστορία μας, την προώθηση του αθλητισμού μας, την ανάδειξη τον πολιτισμού μας και τη στήριξη της Ορθοδοξίας μας, σε τούτη τη χώρα υπήρξαν μόνο μερικά από τα ζητήματα για τα οποία πραγματικά αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του.
    Με απαράμιλλο δε ενδιαφέρον για τη γλώσσα μας υπερασπίστηκε με πάθος πρωτόγνωρο την αναγκαιότητα για την ενίσχυση της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στη Γερμανία.
    Αληθινός φίλος και συμπαραστάτης δεν σταματούσε να στηρίζει καμιά ελληνική εκδήλωση , να επαινεί κάθε θετική , ελληνική πρωτοβουλία , αλλά και να κρίνει και να επικρίνει καλοπροαίρετα σαν γνήσιος μαχητής της αλήθειας.
    Πιστός συνεργάτης , οραματιστής , δημοκράτης υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια , με πάθος , αλλά και υπευθυνότητα , καθώς ήξερε να διαφωνεί με ευγένεια να πείθει με επιχειρήματα και όχι με τη δύναμη της φωνής του. ,
    Δυναμικός και υπερήφανος για την Ποντιακή καταγωγή του αγωνίστηκε για την αναγνώρισή από τη Γερμανική Πολιτεία της ανελέητης Γενοκτονίας των προγόνων του , αλλά και για την προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, όπου γεννήθηκε
    Εξαιρετικός πατέρας και σύζυγος, μα πάνω από όλα Άνθρωπος αφήνει κενό δυσαναπλήρωτο στους οικείους του που τον λάτρεψαν και σε μας που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε το χρέος να μην ξεχάσουμε και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση των οραμάτων του.

    Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε μου

    Αναστασίος Σαλτσογλίδης από το Künzelsau Γερμανίας

  8. Ο θάνατος τού Ούγκο Τσάβες
    Μια αστραπή που έσβησε …

    Βλέπετε, λειψός ήτανν ο βίος τού Οϋγκο Τσάβες, μόλις 58 έτη! Μια στιγμούλα,μια φωτεινή διαδρομή ενός αστεριού, που χάθηκε μέσα στο έρεβος τού Σύμπαντος. Το έργο του θα το κρίνουν άλλοι, ο λαός τής Βενεζουέλας, οι φίλοι και οι εχθροί του. Φαίνεται, όμως, όπως τον γνωρίσαμε εμείς μέσω τής παγκοσμιοποιημένης πια Ενημέρωσης, ότο ο Ούγκο Τσάβες ήταν μια ευχάριστη χαρισματική φύση, μια δυναμική προσωπικότητα, αφού κατόρθωσε να ναταράξει για κάποια χρόνια τα λιμνάζοντα κοινωνικά νερά κατ’ αρχήν στη χώρα του, ακολούθως στις γειτονιές όμορων κρατών και τέλος το κεντρί του, ενοχλητικό, να φτάσει και μέχρι στο Προεδρικό Μέγαρο τής παντοδύναμης Ουάσιγκτων! Οι θαυμαστές του αμέτρητοι σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας δεν ήταν/είναι λίγοι εκεινοι που πίνουν νερό σδτ’ ονομά του. Αλλά, τι είναι μια ζωή φίλοι μου? Μόλις που προφταίνει κανείς να ρίξει μια ματιά μέσα του, να γνωρίσει τον εαυτό του, και μια άλλη γύρω του, να γνωρίσει τον κόσμο, να οριοθετήσει τις διαστάσεις των ικανοτήτων του την άπλα τής ύπαρξής του, και να, μια δυνατή γροθιά τού χάρου και κατεβαίνεις στην επόμενη στάση! Κomandante Ούγκο Τσάβες, καλό ταξίδι στην αιωνιότητα! Ίσως κάποιος άλλος να συνεχίσει το δύσκολο έργο που ξεκίνησες. Ένας Greco aus Hellas.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ