Βερολίνο 23 Ιουλίου 2010. Tα καθήκοντα του ανέλαβε και επίσημα ο νέος  πρέσβυς της Ελλάδος στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας  κ. Δημήτριος Ράλλης. Λίγες ημέρες πριν την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ράλλης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον προσωρινό Πρόεδρο κ.  Jens Böhrnsen.

Ο Έλληνας διπλωμάτης εξέφρασε σε δηλώσεις του τη χαρά του που ύστερα από 30 περίπου χρόνια επανέρχεται στην πόλη, όπου είχε υπηρετήσει στην αρχή της διπλωματικής του σταδιοδρομίας (1977-1981).

« Χαίρομαι που επανέρχομαι στο Βερολίνο – δήλωσε – ύστερα από τόσα χρόνια, σε μια πόλη που δεν είναι πια χωρισμένη από ένα τείχος και η οποία αποτελεί σήμερα σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο της ενωμένης Ευρώπης.

Χαίρομαι ιδιαίτερα να βρίσκομαι σε μια χώρα, την οποία έχουν  επιλέξει  360.000 Έλληνες  ως δεύτερη πατρίδα τους και τόπο επαγγελματικής σταδιοδρομίας.  Απευθύνω θερμό χαιρετισμό στον Ελληνισμό της Γερμανίας και τον καλώ, την δύσκολη αυτή περίοδο, να στηρίξει με κάθε τρόπο την πατρίδα. Ενωμένοι μπορούμε και τη φορά αυτή να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία δεν έχει πλήξει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Από το φθινόπωρο θα αρχίσω τις καθιερωμένες επισκέψεις μου στα ομοσπονδιακά κρατίδια και θα χαρώ να έχω την ευκαιρία να συναντηθούμε από κοντά».

Ο νέος πρέσβυς της Ελλάδος  εισήλθε στην διπλωματική υπηρεσία το 1976 και έχει υπηρετήσει στο Ανατολικό Βερολίνο, στη Νέα Υόρκη, στη Δαμασκό, τη Μόσχα, τις Βρυξέλλες και τη Λευκωσία.

Πριν αναλάβει πρέσβυς της Ελλάδος στο Βερολίνο ήταν Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Ράλλης είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Ιωαννίδου – Ράλλη και έχουν δύο παιδιά.

Φωτογραφίες: © Bundespresseamt


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ