Θέμα:

Οι θέσεις του υπεύθυνου του τμήματος των Δικαιωμάτων του Συνασπισμού κ. Νάσου Θεοδωρίδη, υπεύθυνου διευθυντή της ΜΚΟ “Αντιγόνη”, μέλους του “Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης”, μέλους του “Ευρωπαϊκου Γραφείου των Αντιρρησιών Συνείδησης” και τέλος μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων

Αγαπητέ κ. Τσίπρα,

ο κύριος Θεοδωρίδης δεν είναι σαφώς κάποιο τυχαίο μέλος του Συνασπισμού, αλλά έχει υπεύθυνη θέση και οι απόψεις του αντανακλούν αναγκαστικά τις απόψεις του Συνασπισμού, στο βαθμό που στα θέματα που θίγει κατά καιρούς ο κ. Νάσος Θεοδωρίδης δεν έχει αποκρυσταλλωμένες απόψεις ο Συνασπισμός ή εν πάση περιπτώσει δεν είναι γνωστές, ώστε να γνωρίζουμε, ποιες είναι οι προσωπικές απόψεις του κ. Θεοδωρίδη και ποιες του Συνασπισμού.

Υπάρχει τεράστια σύγχυση στον τομέα αυτόν και η ασάφεια περί των θεμάτων αυτών εκθέτει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του Συνασπισμού. Εκτός φυσικά αν γίνεται σκόπιμα, που κάτι τέτοιο δεν μπορώ να το ασπαστώ.

Δεν αναφέρομαι στη παρούσα επιστολή, αν οι θέσεις του κ. Ν. Θεοδωρίδη είναι δικές του καθαρά ή απηχούν τις θέσεις του Συνασπισμού και αν δεν τις απηχούν ποιες είναι οι θέσεις του Συνασπισμού στα θέματα που θίγει ο κ. Θεοδωρίδης.

Ένα κόμμα πρέπει να έχει θέσεις σε όλα τα κοινωνικά και εθνικά θέματα, σωστές ή μη δεν έχει σημασία επί του προκειμένου (αντικειμενικά πρέπει να έχει), αλλά πρέπει να έχει. Αλλιώς δεν είναι κόμμα, αλλά ένα συνονθύλευμα από μέλη, που το καθένα κάνει ότι θέλει και όπως θέλει.

Σαφώς και το κάθε μέλος και ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει την οποιαδήποτε άποψη και αυτό στη δημοκρατία, έστω και στη δική μας κουτσουρεμένη δημοκρατία, όπου η ασυδοσία εκλαμβάνεται ως ελευθερία, δικαιούται και πρέπει να μπορεί να εκφράζει την άποψή του, σύμφωνα και μ’ αυτό που διακήρυξε ο Βολτέρος: “Μπορεί να μη συμφωνώ με τη γνώμη σου, πάντα όμως θα αγωνίζομαι να μπορείς να τη λες ελεύθερα…”.

Εν κατακλείδι: Συμφωνεί ή δεν συμφωνεί ο ΣΥΝ με τις απόψεις του κ. Νάσου Θεοδωρίδη και αν όχι, ποιες είναι οι απόψεις του ΣΥΝ στα θέματα που θίγει ο κ. Θεοδωρίδης και σας είναι όλες γνωστές και δημοσιεύονται κατά καιρούς και στην κομματική εφημερίδα του Συνασπισμού “Αυγή;

Γιατί δεν πρέπει να σας διαφεύγει από τη αντίληψη ότι οι αναγνώστες της Αυγής πιστεύουν ότι οι απόψεις που εκφράζει ο κ. Θεοδωρίδης είναι απόψεις του Συνασπισμού, μόνο που ο Συνασπισμός δεν έχει το θάρρος να τις εκφράζει ανοιχτά, αλλά κρύβεται πίσω από το πρόσωπο του κ. Νάσου Θεοδωρίδη.

Δεν πρέπει να ξεκαθαρίσετε αυτή τη σύγχυση;

Επιπλέον και τελευταίο: Δεν πρέπει να σας πει και να μας πει και μας τους αδαείς και απληροφόρητους Έλληνες πολίτες ο κ. Νάσος Θεοδωρίδης, ποιές είναι οι πηγές χρηματοδότησης της ΜΚΟ, της οποίας ηγείται;

Δεν έχετε ευθύνη να μας πληροφορήσετε επί των θεμάτων αυτών επίσημα;

Με εκτίμηση

Δαμιανός Βασιλειάδης

Αθήνα, 23.08.2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ